Pytanie odnośnie Volvo v70

23 Mar 2014, 11:52

[link do oferty na Allegro wygasł]
Co sądzicie o tym egzemplarzu?
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

23 Mar 2014, 12:27

to auto tak śmierdzi handlarzem, że nawet bym się nie zainteresował tym
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Mar 2014, 13:09

Po pierwsze auto na blachach z D a radio w NL???
Po drugie cena bardzo niska jak na "opis", hmmm... Kinetic i 11xAirbag pewnie policzył wszystkie napisy plus dwie poduszki pod tyłek ;), nie ma podgrzewanej przedniej szyby to tylko nawiew.
Auto wygląda ładnie, jest odpicowane, tył szczególnie sprawdziłbym czujnikiem lakieru. Koniecznie wizyta w ASO lub w niezależnym serwisie Volvo na kontrolę przed zakupem.
Wersja Kinetic ale ładnie doposażona, brakuje tylko ksenonów, radia minimum Premium i większych felg.
Silnik rzeczywiście jest więcej niż dobry ale nie dla V70, to duży samochód i potrzebuje mocy 2.0 jest idealny do V50 a do V70 2.4D to najlepsze rozwiązanie.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel

23 Mar 2014, 14:41

Zgadzam się w 100% ponieważ nie uważam tego auto za najpewniejsze, lecz szukam czegoś z niedużym przebiegiem, a ten jak na v70 ma bardzo mały. Silnik 2.4- super, ale zmieniam samochód głownie ze względu na duże spalanie, a przy 185 km to raczej minie się z celem. Najlepsze byłoby 2.0 163, lecz jest rzadko spotykany. Zawsze można zczipować gdy rzeczywiście będzie zbyt mało mocy
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Mar 2014, 14:47

Znalazłem jeszcze coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
oraz [link do Gratka wygasł]
Co powiecie?
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Mar 2014, 17:36

Znalazłem jeszcze jedno fajne autko i to z pewnego źródła. Wyposażenie całkowicie mi odpowiada i przy okazji dobra cena :) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6, debiut kolejnej wersji tego modelu
    Podczas tegorocznego Salonu Samochodowego w Moskwie debiutuje kolejna wersja modelu Mazda6. To drugi przedstawiciel (po CX-5) nowej generacji samochodów Mazda, wykorzystujący pełen zakres TECHNOLOGII SKYACTIV oraz ...

23 Mar 2014, 18:05

różnica spalania między 2.0 a 2,4 w Volvo V70 nie będzie jakoś szczególnie wielka, mniejszy silnik będzie miał ciężej by rozpędzić auto natomiast większy będzie ciut więcej brał w mieście. Czipować oczywiście można ale czy trzeba? Zchipujesz i będzię palił tyle samo lub więcej co 2,4.
Rozumiem jeśli obawiasz się kosztów akcyzy i ubezpieczenia ale zużycie paliwa to jak dla mnie żaden argument przy wyborze silnika.
pora na linki, no to jedziemy ;)
-pierwszy R-design, świetny samochód z pełnym pakietem R i wyposażeniem, cena adekwatna do wartości i stanu auta. Warto się mu dokładniej przyjrzeć.
-drugi Automeritum, sprowadzają sporo Volvo do Polski, słyszałem dobre opinie o oddziale z Krakowa, część aut mają za granicą, również ciekawy samochód tylko jasny środek bardzo niepraktyczny, będziesz stale ze ścierką latał :) poza tym jest ok, brak ksenonów ale nie każdy chce je mieć :) ja mam i na inne bym nie zamienił
-trzeci s-ka, nie jest zła ale też d... nie urywa, zwykłe Momentum, bez dodatków prócz navi. Sprzedający nagina kupców na opłatę recyclingu 500zł, tą opłatę robi importer a nie klient!

Jak dla mnie to pierwsza R-ka jest najbardziej interesująca, to że V70 III z pakietem R-design rzadko pojawia się na rynku to i spadek wartości będzie mniejszy niż w zwykłej V70.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

23 Mar 2014, 18:14

Dzięki za poradę. Ta s80-ka wiem że nie powala, ale zawsze mi się to auto strasznie podobało, a to akurat trafiło się tanie. To v70 r-design jst świetne.Zadbane, świetnie wyposażone, ma dobry przebieg jak na v70 i jak na diesla. Do tej z automeritum mam najbliżej by obejrzeć ale raczej tylko zobaczyć jak to z tym silnikiem tam, bo celowałbym w r-kę bo często się nie zdarza :D
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Mar 2014, 18:20

Ja szukałem dla siebie V50 2.4D R-design dwa lata temu i znalazłem dwie w kraju :ok: niestety obie to były przekręty :cry:
Może będziesz miał możliwość przejechania się 2.0 i 2.4 dla porównania ;)
Jeśli chcesz pomocy w V70 to wrzuć też linki z ofertami na volvoforum.pl może znajdziesz tam kogoś z rejonu kto pomoże Ci sprawdzić auto. Ja siedzę mocno w C30/S40/V50 ;) ale chętnie pomogę i w V70.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

23 Mar 2014, 19:32

Udało mi się znaleźć w moim mieście 2.4, bardzo fajne i może gdy znajdę chwile wolnego(bo muszę przyznać, że nie spieszy mi się z tym zakupem tak bardzo strasznie) to uda mi się nim przejechać(może coś więcej :D)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Mar 2014, 19:50

Wygląda ładnie. dodatki w stylu czujniki parkowania (a przydadzą się bo to długie auto) można bez problemu zamontować i od razu polecam przód i tył. Widziałem że szukałeś fabrycznej navi, z nią jest tak jedni chwalą inni nie, ja miałem z nią problem z którym walczyłem kilka miesięcy, ASO niestety rozłożyło ręce ale poradziłem sobie. Plusem fabrycznej navi jest jej wielkość ;) ale ceny map w ASO są kosmiczne.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

23 Mar 2014, 21:22

Już bez czujników nie potrafię żyć :D A jak z kołem dwumasowym i dpf, miałeś może z tym jakieś przygody?
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Mar 2014, 22:22

Bez żadnych problemów, auto kupiłem z przebiegiem niecałe 160tyś km. dwa lata temu i jak dotąd nic nie nawaliło. Samochód jest w bardzo dobrym stanie, kupiłem go od dobrego sprzedawcy z pewnego źródła. To co zrobiłem podczas 2 lat i 40tyś. km. to wymiana tarcz z przodu i klocków, wymiana akumulatora, wymiana żarników w ksenonach, naprawa rozrusznika i jeden mały element zawieszenia z tyłu + standardowo filtry i oleje na czas. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, samochód przerósł moje oczekiwania. Sporo jeżdżę więc nie mam problemu z DPFem, wypala się jak trzeba, na jednej z wizyt w ASO dowiedziałem się że filtr wymienia się co 120tyś km., ja mam fabryczny i nadal sprawny, co roku sprawdzam ciśnienia i jest wszystko ok. Wycięcie + zmina softu to koszt około 1200zł, wymiana na nowy/regenerowany to koszt około 1400zł, do tego dochodzi płyn do wypalania, około 700zł za pełny zbiornik jednak ja jeszcze nie dolewałem. Przy następnym przeglądzie czeka mnie prawdopodobnie dolewka + rozrząd około 900zł.
Skontaktuj się z tym sprzedawcą http://www.axon-cars.pl u niego kupiłem swojego łosia :) może będzie mógł Ci pomóc w sprowadzeniu V70.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

23 Mar 2014, 22:36

Dziękuje bardzo za porady, bardzo mi pomagasz. Może spróbuje się skontaktować z tym sprzedawcą.
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika