różnica spalania między 2.0 a 2,4 w Volvo V70 nie będzie jakoś szczególnie wielka, mniejszy silnik będzie miał ciężej by rozpędzić auto natomiast większy będzie ciut więcej brał w mieście. Czipować oczywiście można ale czy trzeba? Zchipujesz i będzię palił tyle samo lub więcej co 2,4.
Rozumiem jeśli obawiasz się kosztów akcyzy i ubezpieczenia ale zużycie paliwa to jak dla mnie żaden argument przy wyborze silnika.
pora na linki, no to jedziemy
![Wink ;)]()
-pierwszy R-design, świetny samochód z pełnym pakietem R i wyposażeniem, cena adekwatna do wartości i stanu auta. Warto się mu dokładniej przyjrzeć.
-drugi Automeritum, sprowadzają sporo Volvo do Polski, słyszałem dobre opinie o oddziale z Krakowa, część aut mają za granicą, również ciekawy samochód tylko jasny środek bardzo niepraktyczny, będziesz stale ze ścierką latał
![Uśmiechnięty :)]()
poza tym jest ok, brak ksenonów ale nie każdy chce je mieć
![Uśmiechnięty :)]()
ja mam i na inne bym nie zamienił
-trzeci s-ka, nie jest zła ale też d... nie urywa, zwykłe Momentum, bez dodatków prócz navi. Sprzedający nagina kupców na opłatę recyclingu 500zł, tą opłatę robi importer a nie klient!
Jak dla mnie to pierwsza R-ka jest najbardziej interesująca, to że V70 III z pakietem R-design rzadko pojawia się na rynku to i spadek wartości będzie mniejszy niż w zwykłej V70.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.