Pytanie

08 Lip 2008, 13:14

Siemka. Mam 2 pytania do was:D

1 pytanie brzmi. Chcę kupić tubę do auta ale mam 16 lat i na sam początek chce podpiąć ją do kompa... da tak radę??;>

2 pytanie: czy neony do aut można podpiać sobie np. do pokoju ?? znacyz wiecie... chodzi mi tutaj żeby zasilanie neonów pochodziło od gniazdka w którym płynie prąd o natężeniu 220-230V.

z góry thx.
$.T.E.C.©® √ιק
Stecush123
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

09 Lip 2008, 11:03

1. Tubę możesz podpiąć do komputera ale przez wzmacniacz bo inaczej karta muzyczna sie spali

2. Neonów nie podłączysz do napięcia 220-230V, musisz to ppodłączyć do zasilacza który przetwarza energię z 230V na 12V (np. ładowarka do telefonu)
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

09 Lip 2008, 13:43

ale jakoś tam da rade ?? jakbym pokombinował?;>
$.T.E.C.©® √ιק
Stecush123
Nowicjusz

09 Lip 2008, 14:19

Jak pokombinujesz to wszystko da radę zrobić tylko uważaj żebyś nie spalił komputera albo neonów
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

09 Lip 2008, 17:47

ok, dzianks:D
$.T.E.C.©® √ιק
Stecush123
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota tworzy nową firmę do tuningu i akcesoriów
    Toyota połączy firmy Toyota Technocraft, J-TACS Corporation i Toyota Modellista International w jedno przedsiębiorstwo. Wszystkie trzy ośrodki zajmują się tuningiem oraz opracowywaniem części do modyfikacji samochodów ...
    Cyfrowa asystentka o imieniu Alexa dla Lexusa i Toyoty
    Samochody marek Toyota i Lexus zyskają możliwość sterowania głosem dzięki wykorzystaniu cyfrowej asystentki o imieniu Alexa, opracowanej przez Amazon – tak postanowił japoński koncern, do którego należą obie ...