Pytanie: W jakiej kolejności mogą jechać pojazdy z obrazka?

09 Lip 2013, 20:52

Witam mam pytanie w jakiej kolejnosci pojazdy moga jechac. Szukalem wszedzie i nie moge znalesc. Ponizej rysunek ala paint. Zdjęcie

i tu tez jak
Zdjęcie
NowyJa
Obserwowany

Auto: nie mam

10 Lip 2013, 12:29

Na pierwszym rysunku zielony z różowym skręcają jednocześnie w lewo i mijają się z prawej jeżeli drugi zielony jedzie prosto to różowy musi go najpierw przepuścić. Następnie jadą równocześnie żółty i fioletowy :)

Na drugim obrazku pierwszeństwo mają pojazdy zielone i po nich może dopiero jechać fioletowy.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

10 Lip 2013, 17:02

NowyJa napisał(a):Szukalem wszedzie i nie moge znalesc

Oj, bardzo słabo szukałeś, poza tym jaki masz tutaj problem ??
Napisz coś o sobie - masz PJ ?? Czy dopiero chodzisz na kurs ??
Następnym razem skorzystaj choćby z tego - [link do autocentrum.pl wygasł]
Cos będzie może widać..
Zajrzyj też tu - http://oskduet.pl/nauka-jazdy/pierwszen ... u-drogowym
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

11 Lip 2013, 09:11

Też tak mi sie wydaje. Prawko robisz? jak tam teraz z tą nową teorią?
Jogi2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 11 1992
Auto: Mazda6/bmw

11 Lip 2013, 15:23

Jogi2 napisał(a):jak tam teraz z tą nową teorią?

A co konkretnie masz na myśli, bo PoRD jakoś się mocno nie zmienił w ostatnim czasie.. Wystarczy się po prostu uczyć i nauczyć..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Lip 2013, 20:44

Silvo44 - nawet nie masz pojęcia, jak podchwytliwe są obecnie testy na prawko. Proste pytanie, a odpowiedzi są tak skonstruowane, że czytając je, dostajesz małpiego rozumu. Sytuacja na rysunkach - niby prosta sprawa, ale jakby to było na egzaminie, to pytania byłyby takie, że masz szansę oblać :?
Np. rys.2 i pytanie - czy samochód fioletowy może skręcić przed samochodem zielonym, jeżeli te zielony da mu znak ( światłami, ręką ), żeby jechał? Wierz mi, pytania mogą być tak głupie. Niby proste, a zawiłe dla zdającego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - nowe wersje specjalne
    Najmniejszy SUV Lexusa doczekał się nowych wersji specjalnych. Miejski crossover klasy premium jest teraz dostępny w odmianach F Sport Style Blue i Elegant Black. Te warianty podkreślają charakterny styl modelu UX i robią ...

14 Lip 2013, 13:28

MotoAlbercik napisał(a):nawet nie masz pojęcia

A skąd wiesz, że nie mam ?? Rozwiązywałem przykładowe testy i na żadnym się nie wyłożyłem - czyli, że mozna zdać.. :yes: :yes:
Wiem, że są podchwytliwe.. Dokładną treść nowych testów można poznać po wpisach tych co już zdawali na pewnym forum.. :naughty:
MotoAlbercik napisał(a):dostajesz małpiego rozumu

Najważniejsze aby nie dać się zwariować, co młodym adeptom przychodzi trudno.. :wink:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Lip 2013, 18:19

Teraz z tego co wiem miała wejść nowa teoria. Nie ma już kilkuset pytań, które wystarczy wykuć na blachę. Teraz podobno zdający nie zna pytań, ma kilka sekund na odpowiedź i nie ma opcji powrotu do poprzednich pytań.
Jogi2
Nowicjusz

15 Lip 2013, 09:29

Jogi, proszę .. Rozwiąż dla własnej przyjemności chociaż jeden przykładowy nowy test - jest tego pełno na różnych stronach..
Potem pogadamy..
Jogi2 napisał(a):z tego co wiem

Nic nie wiesz.. ktos Ci bzdur naopowiadał żeby Cię wystraszyć.. wyluzuj..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Lip 2013, 10:28

Nikt nikogo nie wystraszył - tak było mówione o zmianach egzaminowania jak pisze kolega Jogi2 - nie wiem co z tego wyszło, czy jest już tak, czy będzie, czy zrezygnowali. Ale miały być takie zmiany.
Silvo44 - wyluzuj... :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

15 Lip 2013, 10:45

MA - ja nie jestem wyluzowany ?? Dzisiaj akurat jak nigdy..
To kolega Jogi sieje ferment i zamieszanie.. Egzaminy są normalne, testy zmieniły tylko swoją formę, wiedza pozostała ta sama..
W szkole raz pisałeś kartkówkę, a raz test - krzyczałeś na "panią" że to tak nie może być ??
Czy egzamin teoretyczny będzie "ustny", pisemny czy na ekranie monitora.. Jakie to ma znaczenie ?? Dla tego co umie - żadne..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Lip 2013, 13:24

silvo44 napisał(a):Nic nie wiesz.. ktos Ci bzdur naopowiadał żeby Cię wystraszyć.. wyluzuj..

Ja już mam prawko od 1992 roku, więc nie mam co luzować :) Spójrz w profil najpierw drogi moderatorze :D Sami zamieszanie siejecie.

silvo44 napisał(a):Egzaminy są normalne, testy zmieniły tylko swoją formę, wiedza pozostała ta sama..

Egzamin teoretyczny jest nowy sam to przyznałeś. Nie pisałem nigdzie że trzeba mieć inną wiedzę, więc spokojnie. Nie sieję fermentu, tylko pytam, nie wiem skąd zatem to oburzenie. Egzamin jest inny i temu nie zaprzeczycie.
Jogi2
Nowicjusz

15 Lip 2013, 15:26

Skoro PJ masz długo, to nie wiem czemu się tak przejmujesz.. Jakbyś miał dopiero zamiar iść na kurs.. I moja funkcja na forum nie ma nic wspólnego z tym - nie czepiaj się..
W jaki sposób siejemy zamieszanie ?? Bo chcemy więcej danych ?? By odpowiedzieć w miarę sensownie ?? Rzuciłeś "jak tam teraz z nową teorią" na wiatr i mamy się domyslać o co chodzi ?? Więc się dopytuję.. :yes:
Jogi2 napisał(a):Egzamin jest inny i temu nie zaprzeczycie.

Niczemu nie zaprzeczam - egzamin ma "inną formę" - nie jest "inny".. Sposób sprawdzenia wiadomości się zmienił, nic więcej..
A propos egzaminu - próbowałeś rozwiązać testy "po nowemu" ?? Bo nie piszesz nic o tym.. :sly:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Lip 2013, 12:47

silvo44 napisał(a):By odpowiedzieć w miarę sensownie ?? Rzuciłeś "jak tam teraz z nową teorią" na wiatr i mamy się domyslać o co chodzi ??

No cóż, po prostu spytałem z ciekawości. Znajomy ma syna, który właśnie chodzi na jazdy i strasznie narzeka na nowe prawko. Chciałem dopytać czy faktycznie jest tak strasznie jak mówi syn znajomego. Zadałem proste pytanko, nie sądzę że należy wyszczególniać bardzo mocno o co chodzi. No bo przecież nie spytam: jak teraz z teorią w wordzie w w-wie przy ul. odlewniczej?? :D przecież to bezsensu.

silvo44 napisał(a):Niczemu nie zaprzeczam - egzamin ma "inną formę" - nie jest "inny".. Sposób sprawdzenia wiadomości się zmienił, nic więcej..
A propos egzaminu - próbowałeś rozwiązać testy "po nowemu" ?? Bo nie piszesz nic o tym..

Inny to inny - w ogólnym tego słowa znaczeniu. Szczegółowo można się rozwodzić: inny w formie, inny w zdawalności, inny w bóg wie czym.... Masz straszną tendencję czepiania sie słówek, niefajne to.
Jogi2
Nowicjusz

18 Lip 2013, 16:37

Jogi2 napisał(a):spytałem z ciekawości

Ja to rozumiem.. Też mnie wiele rzeczy ciekawi, wiele tematów i zjawisk.. :yes:
Jogi2 napisał(a):syna, który właśnie chodzi na jazdy

Skoro chodzi na jazdy, to zdał egzamin wewnętrzny z teorii.. Czyli ..O co chodzi ?? Wiem, wiem - poloczki to taki specyficzny naród, trza narzekać choćby nam szło nadzwyczaj dobrze..
Jogi2 napisał(a):nie spytam: jak teraz z teorią w wordzie w w-wie przy ul. odlewniczej?? przecież to bezsensu.

Co do teorii to i może jest mały sens ale z egzaminem z jazdy to już bym uważał.. Co WORD to inni egzaminatorzy i są tacy co mają chyba za cel życia przemycić swoją własną interpretację przepisów..
Jogi2 napisał(a):Masz straszną tendencję czepiania sie słówek, niefajne to.

Przesadzasz.. nie chcę odpowiadać ogólnie na ogólne pytanie.. Wolę gdy pytanie jest jasne, szczegółowe.. Czy uważasz, że nie mam nic innego do roboty, tylko się domyślać co kto ma na myśli ?? Wierz mi - nie jesteś jedyny.. a ja nie jestem jasnowidzem..
Ale dobrze, że się dogadujemy..
Jesli jeszcze coś chcesz wiedzieć - jesteśmy otwarci..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika