Pytanie w sprawie silnika 1.4

01 Kwi 2013, 11:51

witam,
mam pytanie zamierzam kupic honde civic z silnikiem 1.4 na jednym z ogloszen ktos napisal ze ma taka honde z silnikiem 1.4 75koni z mozliwoscia odblokowania do 90 koni hmm i teraz sie zastanawiam w jaki sposob to sie odblokowuje co trzeba zrobic jaki wydatek itp ? ktos moze mi odpowiedziec na to pytanie ?
daniel37
Nowicjusz

Auto: nie mam

01 Kwi 2013, 14:52

Musisz znac dokładne róznice między wersjami i później robić przekładanie gratów. To czy sie uda akurat z tym modelem to zależy od ilości róznic. Biorąc pod uwagę mnogość ofert aut na rynku temat średnio opłacalny.
Generalnie przyjmij jedną swiętą zasadę "nie dłubiemy w małych N/A" zoszczędzisz kupe kasy i nerwów.
Jak ktoś Cię namówi jednak żeby złamać ta zasadę świetnymi wynikami tabelek, przejedź się czymś z turbo i porównaj.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

01 Kwi 2013, 15:57

doczytalem sie ze żeby go zmienić na ten mocniejszy wystarczyło
ponoć tylko jakąś uszczelkę usunąć... moze to byc prawda ?
daniel37
Nowicjusz

Auto: nie mam

08 Sie 2013, 15:49

Tak to proste dźwigniecie mocy o 15KM, kupuje sie w ASO uszczelkę przepustnicy do 1.4, wyciąga sie stara uszczelkę metalowa, która ma zwężkę średnicy dla powietrza, wkłada sie nowa papierowa, odłącza sie akumulator na 3 min, podpina, odpala i jazda z 75KM jest 90KM robiłem to juz w 2 autach;)
Marken
Nowicjusz

Auto: Honda Civic
Silnik: 1.6 vtecT
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowa Toyota Hilux GR Sport debiutuje w RPA
    Na rynek Republiki Południowej Afryki wchodzi limitowana edycja Hiluxa, firmowana przez Toyota Gazoo Racing, sportowe ramię Toyoty. Pick-up Hilux GR Sport otrzymuje trenowe wyposażenie i profesjonalne oklejenia Gazoo Racing, ...