R200 duży wyciek wody, okolice rozrzadu

27 Wrz 2014, 08:10

witam! parę dni temu zauważyłem wyciek wody pod silnikiem był stosunkowo niewielki wiec nie panikował, ale dziś gdy wróciłem z pracy dosłownie lało sie tj. kropla za kropla z dużą częstotliwością :( wyglądało to tak jak by lało sie z pod rozrządu (a zmieniałem go 3 mc temu razem z pompą) mam początki uszkodzenia uszczelki pod głowicą bo płyn kolorek zmienia wiec szykuje sie na wymianę :( ale czy możliwe jest aby woda z pod uszkodzonej uszczelki (w zaznaczonym miejscu na foto) lała sie takim ,,strumyczkiem.. ok 2l wody na 10km i wylatywała w okolicach rozrządu (przelatywała za plaskiem) a druga sprawa czy po ściągnięciu tej pierwszej osłony zaznaczonej na foto będę w stanie stwierdzić czy wyciek jest z pompy?
Martinez1987
Nowicjusz

Auto: rover 200

02 Cze 2015, 09:26

Po tym zdjęciu niewiele widać i nie bardzo można rozpoznać skąd pochodzi wyciek wody ALe liczę ,że już problem załatwiłeś
spokes
Nowicjusz

Auto: opel astra
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego zwolennicy hybryd wybierają Toyotę C-HR?
    Toyota C-HR Hybrid szturmem zdobyła rynek hybryd w Polsce i jest liderem aut z takim napędem. Sprawdzamy, co czyni ten samochód aż tak popularnym. Odważny crossover Pierwszą zapowiedź kompaktowego crossovera Toyoty ...