Radio a zapłon.

27 Sie 2016, 11:53

Witam wszystkich. Jestem tu nowa i chciałabym się poradzić ponieważ mam problem z moim niedawno kupionym pierwszym autkiem a mianowicie Oplem Corsa Swing 1.2. Samochód był kupiony bez radia, gdy podłączyłam stare zwykłe radyjko na kasety to zapaliły się automatycznie wszystkie kontrolki tak jak przy odpalaniu auta. Gdy je odpaliłam i włączyłam radio, które działało dobrze samochód zwariował. Zgasiłam je (pozornie), wyjęłam kluczyk ze stacyjki a auto nadal było odpalone... Nie mogłam go zgasić, udało się to dopiero po rozłączeniu całkowitym radia. Wcześniej nie bylo mowy by zgasić samochod. Co może być przyczyną? Wina radia czy auta? Potrzebna pomoc elektromechanika czy mozna to sobie wydłubać w garażu? Pozdrawiam.
opelona9
Obserwowany

Auto: Opel Corsa Swing

28 Sie 2016, 10:52

Skoro wszystko zaczęło się od podłaczenia radia i skończyło po jego odłączeniu, to albo źle zostało podłączone, albo poprostu jest uszkodzone.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Moto Show - Skaryszew 2011 / relacja
    Impreza Auto Moto Show w Skaryszewie już za nami! Gorący i pełen wysokiego ciśnienia dźwięku weekend minął nam szybko i również w tym roku okazał się dużym sukcesem. W sobotę można było zobaczyć przymiarki do konkurencji ...