Radio Bluetooth problem z mikrofonem

31 Paź 2016, 01:05

Witam, mam pytanie odnośnie rozmawiania przed moje radio Alpine bluetooth. Otóż nie podłączyłem mikrofonu do radia, chcialem zeby telefon zbierał głos swoim mikrofonem, a dźwięk szedł przez bluetooth. Dzwięk idzie, ale mnie nie słychać, czyli ustawiony jest mikrofon z radia, którego nie zamontowałem. Czy jest opcja to jakoś ustawić ? Uzywam telefonu z androidem (Xiaomi Redmi Note 3)
eksiu
Obserwowany

Auto: VW Golf

31 Paź 2016, 13:56

Masz instrukcję do tego radia? Wydaje mi się, że w radu będzie jakaś funkcja do przełączenia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Lis 2016, 12:45

eksiu napisał(a):pytanie odnośnie rozmawiania przed moje radio Alpine bluetooth. Otóż nie podłączyłem mikrofonu do radia, chcialem zeby telefon zbierał głos swoim mikrofonem, a dźwięk szedł przez bluetooth.
W ten sposób raczej to nie zadziała, przypuszczam że bluetooth w radyjku działa jak zestaw głośno mówiący (podobnie jak transmitery w których wbudowany jest mikrofon). Musisz zatem mieć mikrofon podłączony do radia. Telefon w momencie podłączenia do zestawu BT dezaktywuje głośnik i mikrofon ponieważ za to odpowiedzialny jest podłączony zestaw.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

02 Lis 2016, 13:37

Rozumiem, po prostu nie mam gdzie tego mikrofonu pociągnąć :/ w tym problem
eksiu
Obserwowany

Auto: VW Golf

02 Lis 2016, 13:57

eksiu napisał(a):po prostu nie mam gdzie tego mikrofonu pociągnąć
Mikrofon jest mały i praktycznie nie widoczny jak się go dobrze umiejscowi. Najlepsze miejsce to po lewej nad osłona słupka. Tam zawsze można go jakoś schować i nie powinno być z tym większego problemu.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Następca Lexusa LFA całkiem możliwy
    Lexus LFA, supersamochód wyprodukowany jedynie w 500 egzemplarzach, na zawsze odmienił wizerunek japońskiej marki premium, przybliżając ją miłośnikom ostrej jazdy, a jego zdeklarowanym fanem jest nawet znany z cynicznego ...