Radio CB Alan 199A

15 Sty 2010, 14:41

Witam, chce kupić takie radio, i co na jego temat sądzicie. Z góry mówię że jeżdżę około 150km dziennie więc nie jest mi aż tak niezbędne. Dlaczego takie radio a mianowicie jest tanie, dodatkowo jakaś mała antenka w zestawie a wszystko za 200 zł. Co sądzicie na temat tego tworu elektroniki i może znacie jakiś inny zestaw na alegro do okolo 200 zł. Raczkuje dopiero w cb i na spróbe chciałem jakieś tanie kupić.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska

15 Sty 2010, 15:04

obyś się tylko przez tą taniość nie zraził do CB :wink:
o ile radio jak radio :mrgreen: jak chcesz kupić tanie to ok choć za ceną idzie jakość (tanie dobre to np: Uniden 520, choć nei ma w Polsce homologacji) to zainwestuj trochę kasy w dobrą antenę, to na prawdę dużo daje, i o ile to możliwe montowaną na stałe a nie magnes
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

16 Sty 2010, 11:11

Kup osobno radio i osobno antenę bo przypuszczam, że ta dodawana do radia to jakiś szajs.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

18 Sty 2010, 21:50

Witam.

Ja mam Alana 109 i nie narzekam. Ogólnie polecano mi jak najniższe modele Alana, bo podobno im starsze, tym lepsze były. Nie wiem, czy to pewna informacja, bo odkąd kupiłem 109 to go mam, eksploatuję i jestem bardzo zadowolony.

Pozdrawiam.
EQALISER
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno

19 Sty 2010, 14:39

EQALISER napisał(a):Ogólnie polecano mi jak najniższe modele Alana, bo podobno im starsze, tym lepsze były.

Tak to prawda stare Alany były bardzo dobrymi radiami, np. stary Alan 48+ polecany przez wszystkich ale do co nowego to już każdy mówi, że szumofon itd. Stare radia były robione w tradycyjnej metodzie przewlekanej a nowe to już wszystko na SMD.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

19 Sty 2010, 18:38

Witam.

No widzisz, zatem to potwierdzona informacja. Mimo tego, nie uważam, żeby posiadany przeze mnie model był szumofonem. Nie zwrócono mi jak dotąd uwagi, że zaśmiecam eter.

Pozdrawiam.
EQALISER
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Summer Cars Party 2013 za nami! / relacja
    W tym roku w drugi weekend września odbyła się VII ecycja największej motoryzacyjnej imprezy Summer Cars Party. Tym razem pierwszy raz w historii SCP mieliśmy dwa dni na odwiedzanie imprezy na lotnisku "Muchowiec" w Katowicach. ...
    Akcja znicz 2017 i systemy bezpieczeństwa na drogach
    Na przełomie października i listopada, z powodu uroczystości Wszystkich Świętych, tradycyjnie już zwiększy się ilość samochodów na naszych drogach. Niestety, pomimo systematycznej poprawy bezpieczeństwa, Polska nadal ...