Radio do motocykla :)

19 Lut 2013, 17:10

witam wszystkich !
pomóżcie mi prosze i wypowiedzcie sie jakie warto kupic radio o nie standardowych wymiarach.
czyli o glebokosci montażu w granicach dolna/gorna 100/120mm pozostale wymiary bez zmian
szukalem wiadomosci na ten temat i jedynie co sie dowiedzialem to to ze radia firmowe nie sa produkowane w takich wymiarach.i pozostaje mi kupic tylko jakis "hit-shit"
taki jak Naviheven,Canva,Dalco,Manta czy Peiying
chcial bym wybrac dobry sprzet ale niestety nie wiem jaki.w opiniach radyjek jest tyle samo przeciw ile za tylko ze nie wiem kto je pisze,czy prawdziwi użytkownicy czy przedstawiciele handlowi tych sprzętów :)
jak wiadomo niby do motocykla nie powinno sie wsadzac nic dobrego ze wzgladu na warunki atmosferyczne i możliwości kradzieży, ale ja wole posłuchać czasami muzyki i chcial bym zeby to nie bylo belkotanie z szumami na przemian lecz przyjemna nuta polaczona ze spokojna jazda i pięknymi widokami :)
jesli macie jakies dobre rady i pomysły co do sprzetu to bardzo prosze wypowiedzcie sie i pomóżcie mi cos wybrać
dodam ze motocykl posiadam goldwinga 1200 z 85.glosniki 2 x100mm sony i 2x120mm pionier bez wzmacniacza.
a kasy nie wydam wiecej niz 300pln na radio :)
przemo40
Obserwowany

Auto: peugeot 607,mercedes 124

19 Lut 2013, 21:16

Witam! powiem Ci że peiying wbrew przeczeniom ludzi robi dobre rzeczy, tylko trzeba kupić dobry ale to dobry model. Radio o takiej głębokości to raczej rzadko a nawet bardzo rzadko spotykane. Przy taj głębokości nie znajdziesz radia z CD, to odrazu mówie. Pozostają Ci tzw. "dziwne" radia tylko na złącze USB, Aux i SD.
Ja mam radio Peiyinga i bardzo dobrze się sprawuje nie narzekam. Wiem że to nie dorasta temu co nam daje alpine czy też JVC, ale napewno lepsze niż manta czy dalco.
FabianRnR
Początkujący

Prawo jazdy: 27 12 2012
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Ford Mondeo I
Silnik: 1.8 115KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

05 Mar 2013, 12:17

Mam u siebie w aucie peiyinga - właśnie takiego aux/sd itd. bez CD ale cd to chyba nie jest najbardziej praktyczna rzecz na motorze. W każdym razie sprawuje się o niebo lepiej niż jakieś clairony i manty które kiedyś testowałem przed kupieniem tego i za te same pieniądze były wiele gorsze. (Chociaż przyznać muszę że jak każdy dobry polak mam w domu DVD manta i od dobrych sześciu lat działa:P). Myślę że w połączeniu z Twoimi głośnikami to zupełnie zadowalające rozwiązanie. Pozdrawiam.
telaviv
Nowicjusz

Auto: Fiat Stilo