Radio do Volvo V40 - mvh-x380bt vs. deh-x3800ui

07 Gru 2015, 22:21

Witam, postanowiłem zarejstrowac się na forum, po długim szukaniu na gogle. temat dotyczy wyboru radia do volvo v40. Na Radio mogę przeznaczyć max 500 zł. Myślałem nad pioneerami, pytanie, czym róznia się radia pioneer deh-x3800ui a pioneer mvh-x380bt .Zależy by mi miało podłączenie dwóch wzmacaniaczy. Glośniki jakie są w aucie to przód focał16cm wysokotonowe na podszybiu, tył focal 16 z dołożonymi wysokotonowymi, z boku jest fabryczny subwoffer wraz z wzmacniaczem, ale do tego będzie podpięty wzmacniacz jbl ze skrzynia bose. Pozdrawiam :)
volvov40
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2004
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: vovlo v40
Silnik: 2.0t
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

07 Gru 2015, 22:49

Witaj, w twoim aucie fajnie by wyglądało radyjko 2din. Myślałeś może nad takim?

Co do tych modeli które wymieniłeś to główne różnice to takie że wszystkie modele z linii DEH są wyposażone w napęd CD, który odczytuje zarówno tradycyjne płyty CD, jak również dyski CD-R/RW, natomiast modele MVH są beznapędowe i stworzono je z myślą o cyfrowych, nowoczesnych źródłach muzyki, jak smartfony czy serwisy strumieniowe. Druga sprawa to w modelu MVH który wymieniłeś jest bluetooth, a deh-x3800ui go nie ma.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

07 Gru 2015, 23:02

dziękuję za odp :) kolego 2 din ale nie wiem czy dam rade to jakoś tam wcisnąć, patrzyłem radio peiyng i kruger mantz obydwa około 1000zl reszta sporo drozsza,i nie wiem czy posiada tyle mocy by pociagnac te glośniki? Standardowo radia 1 din maja po 50 w max, 2 din 25 w, ewentualnie radio jakiejś innej firmy sony odpada :( . W aucie już były zamontowane głośniki focala , sterował tym clarion ale on jest już padnięty płyta nie chce wyjść, nawet nie ma jak tego sprawdzić ja gra , u nas na mazurach ciężko o jakiś dobry sklep w pobliżu :(
volvov40
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2004
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: vovlo v40
Silnik: 2.0t
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001