Radio gra ale szybko się bardzo grzeje i zaczyna się psuć dźwięk

08 Paź 2023, 11:55

Witam, mam taki problem posiadam fiata punto 96r wymieniłem radio bo stare nie działało, kupiłem blow avh 8890 głośniki miałem fabryczne ale jak podgłaśniałem muzykę to się zepsuły i tez kupiłem nowe do przodu i zamontowałem do tylu dodatkowo i mam taki problem ze jak zaczyna grać jest ok i po jakichś 40minutach grania czasem nawet ponad godzina to zaczyna się dźwięk psuć basy zaczynają trzeszczeć itp. wiecie może od czego to może zależeć? Dodam tylko ze kable które puściłem do tylnych głośników już dałem 2.5mm
Auronek
Nowicjusz

08 Paź 2023, 11:58

Głośniki do radia dobre dobrałeś?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

08 Paź 2023, 12:27

Patrzyłem pod względem auta więc nie mam pewności czy są dobrze dobrane do radia. A jak się to sprawdza?
Auronek
Nowicjusz

08 Paź 2023, 12:40

z przodu są dwa 90W a z tylu dwa 220W czyli jak mam 4*60w radio to mogę mieć głośniki max 60w? To się patrzy na moc muzyczną, czy moc znamionową?
Auronek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus CT - 9 rzeczy, których o nim nie wiedziałeś
    CT to najmniejszy i najtańszy model w ofercie Lexusa. Ale równie ważny w historii japońskiej marki, co dużo większe i mocniejsze auta. Lexus CT zrewolucjonizował segment luksusowych kompaktowych hatchbacków, ...
    Brąz i czerń - wyjątkowa wersja Lexusa NX
    Lista specjalnych modeli Lexusa robi się coraz dłuższa. Po sedanie IS ze wstawkami w kolorze indygo oraz coupé LC pokrytym specjalnym, zielonym lakierem czas na wyjątkową odmianę Lexusa NX. SUV już wkrótce trafi ...