Radio Kia Cee'd 2012. Problem z zestawem bluetooth

23 Lut 2017, 22:39

Witam. Mam problem z radiem w Kii Cee'd, rocznik 2012. Wszystko było w porządku do czasu gdy zestaw głośnomówiący samoczynnie się wyciszał. Informował o połączeniu, można było je również wykonać, lecz głośność rozmowy automatycznie spadała do zera. Po czasie w ogóle przestał działać, nie reagował na przycisk. Następnie radio samo zaczęło się wyłączać i włączać, po czym w ogóle zrobiło kaput. W autoryzowanym serwisie Kii w Bielsku-Białej na ul. Warszawskiej panowie uruchomili radio, ale powiedzieli że w sprawie tego zestawu BT, mam jechać gdzie indziej bo oni się tym nie zajmują (sic!). Teraz radio co prawda działa, zestaw BT również ale w każdym języku tylko nie w polskim... W polskim ciągle wyświetla informacje iż zestaw jest niegotowy. Nie byłoby problemu, ale to samochód mojego Taty i on go użytkuje, a niestety zna tylko język polski. Czy ktoś się orientuje gdzie mógłbym się z tym udać w Bielsku-B i okolicach?
Zontas
Początkujący

Zdjęcia: 17
Miejscowość: Bielsko-Biała
Prawo jazdy: 25 01 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Alfa Romeo 156 Sportwagon
Silnik: 1.9 jTD 115KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

24 Lut 2017, 00:06

Zontas napisał(a):Teraz radio co prawda działa, zestaw BT również ale w każdym języku tylko nie w polskim... W polskim ciągle wyświetla informacje iż zestaw jest niegotowy
Czyli język polski możesz wybrać tylko nie można go zatwierdzić żeby tak zostało?
Nie trzeba tam czasem zmieniać w dwóch miejscach (najpierw przy BT i później w samym radiu).

Zontas napisał(a):W autoryzowanym serwisie Kii w Bielsku-Białej na ul. Warszawskiej panowie uruchomili radio, ale powiedzieli że w sprawie tego zestawu BT, mam jechać gdzie indziej bo oni się tym nie zajmują
Fajny serwis... Czyli ja panu zmienię koła ale napompować niech pan jedzie gdzie indziej... ehh

Podali ci dokładnie gdzie masz pojechać żeby ci ten język naprawili? Chyba powinni skoro nie ogarniają takich spraw.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

24 Lut 2017, 01:05

Podali ci dokładnie gdzie masz pojechać żeby ci ten język naprawili? Chyba powinni skoro nie ogarniają takich spraw.

Z tego co wiem to oni mało rzeczy tam ogarniają ;) Nie dostałem informacji gdzie mógłbym się udać...

A co do języka polskiego, to da się go ustawić i zatwierdzić, cały interfejs jest wtedy po polsku i wszystko inne działa, tylko jak chce zadzwonić/wybrać numer to wyskakuje info że zestaw BT nie gotowy i tyle. Dziwne to bo tak jak mówiłem na innych językach działa normalnie. Wtedy kiedy wyskakuje info o braku gotowości, Pani w desce rozdzielczej powinna zarzucić prośbą o podanie nazwy kontaktu, ale tak się nie dzieje, bo wyskakuje w/w komunikat. I tak jest tylko i wyłącznie gdy jest ustawiony j.polski.
Zontas
Początkujący

Zdjęcia: 17
Miejscowość: Bielsko-Biała
Prawo jazdy: 25 01 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Alfa Romeo 156 Sportwagon
Silnik: 1.9 jTD 115KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2002

24 Lut 2017, 11:36

Zontas napisał(a):po polsku i wszystko inne działa, tylko jak chce zadzwonić/wybrać numer to wyskakuje info że zestaw BT nie gotowy i tyle
Ok, a próbowałeś usunąć sparowany telefon i połączyć go z zestawem ponownie robiąc to w języku polskim?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

11 Lip 2022, 15:42