Radio MANTA

25 Sie 2008, 19:20

witam.
co sądzicie o radiu samochodowym Manta rs 6500?? dane to: moc 4x45w, mp3, czytnik kart SD i port USB, pilot, kostka iso za 249zł??? manta to chyba raczej kompy niż car audio?! w takiej samej cenie jest np JVC kdg 341 ale bez usb i kart i pilota
pozdrawiam motomaniaków
ali1983
Nowicjusz

Miejscowość: elbląg

25 Sie 2008, 21:35

Zdecydowanie bierz JVC. Manta to firma która rzeczywiście bardziej znana jest z produkcji podzespołów do komputerów i to też nie najwyższej klasy:).
W JVC nie masz USB i czytnika SD, ale jakość dźwięku na pewno będzie lepsza.
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

25 Sie 2008, 22:23

Zgadzam się z kolegą Bryza MAnta to coś w rodzaju chińszczyzny, wsyzstkiego jest w tym dużo upchane ale ze słabej jakości materiałów.
Osobiście wole mniej mieć bajerów ale mieć pewność że sprzęt będzie mi służył wiec JVC będzie dobrym wyborem choć firma nie jest w czołówce producentów radioodtwarzaczy powinna spełnić oczekiwania zwykłego użytkownika.
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń

26 Sie 2008, 08:51

maxidig napisał(a):Zgadzam się z kolegą Bryza MAnta to coś w rodzaju chińszczyzny...
A JVC, to niby robiony gdzie indziej?
W dzisiejszych czasach coś "no name", co jest robione poza Chinami jest 2- 3- krotnie droższe, niż "markowy" produkt.
Tyle, że 99% markowych produktów jest i tak robione w tych samych fabrykach, co reszta chińszczyzny... :(
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

26 Sie 2008, 11:47

Tak ale materiały użyte do wyrobu firmowego radia są lepszej jakości niż te które używane są do produkcji odtwarzaczy z mnóstwem funkcji.
Weź to też pod uwagę.
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń

11 Lis 2008, 12:34

ja posiadam Mante i muszę przyznać że gra bez problemów.
Jakość i wykonanie produktu (to do kolegów ) bez zarzutu.
Dwa lata pełnej gwarancji
Czyta wszystkie karty, płytki, nawet stare porysowane CD audio
Dobra jakość za małą kasę...
elltomaszo
elltomaszo
Nowicjusz

Miejscowość: google

18 Lut 2009, 18:40

tez jestem posiadaczem tego radyjka i nie ma co narzekac nic mi sie jeszcez nie psuje wszystko czyta i gra bardzo dobrze wiec wybrał bym ta firme a nie zadna inna POZDRAWIAM
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

05 Lis 2009, 13:41

Też mam takie radio, gra OK już rok czasu. Tylko jak słucham mp3 z pen Drive lub karty SD ucina początki utworów (tak około 1,5 sekundy). Można to gdzieś zmienić.
stufferek
Nowicjusz

Miejscowość: Deutschland

05 Lis 2009, 14:29

Za 250 kupisz już ładne firmowe radyjko z cd i mp3, także nie widzę sensu pchania się w coś pokroju Manta, miałem już trochę sprzętu komputerowego tej firmy i tak szybko jak go nabyłem, tak szybko starałem się go pozbyć. Z pilota i tak korzystać nie będziesz, a kostka ISO to akurat standart prawie wszędzie, wystarczy poszukać.
Miraku
Początkujący

Miejscowość: Rogoźno

22 Lis 2009, 17:20

A ja spotkałam się z samymi pozytywnymi opiniami o Mancie, ale w sumie sama mam JVC...Manta natomiast ostatnio staje się bardzo popularna i promowana, może stąd coraz więcej osób pyta o opinię o nią:) Zresztą może a nuż ma aktualnie lepsze modele niż te, z którymi Wy się spotkaliście..;) Zresztą nawet tutaj jest sporo pozytywnych opinii - najlepiej pomyśl, na czym Tobie w danym odbiorniku zależy najbardziej i sprawdź, czy takie funkcje posiada, bo każdy z nas tutaj zakładam czego innego w swoim odbiorniku podczas zakupu się dopartywał:)
For-Sys
Nowicjusz

Miejscowość: krakow/lzn

30 Lis 2009, 11:30

maxidig napisał(a): MAnta to coś w rodzaju chińszczyzny
Mylisz się kolego, Manta to krajowa marka, Polski producent sprzętu elektronicznego.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

30 Lip 2010, 10:55

Witam. Mam problem. Rok temu kupiłem radio Manta rs6500. Wszystko działało idealnie. Jakiś czas temu gniazdo usb nie chce czytać żadnych odtwarzaczy
HejSeb
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

30 Lip 2010, 15:32

No to nad czym się zastanawiasz? Radio jest jeszcze na gwarancji, więc oddaj go tam, gdzie kupiłeś i nichaj naprawiają. A co się zepsuło, to sie tym nie martw. Niech serwis się tym martw.
Moja opinia co do Manty jest taka sama jak większości - chcesz mieć problemy - kup sobie sprzęt tej firmy. Sam się przekonałem jaki " dobry " jest ten sprzęt. A serwis jeszcze lepszy....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000