Radio MEDION

05 Sie 2008, 17:45

znalazłem na allegro kilka modeli firmy MEDION za niewielkie pieniądze radio cd/mp3/wma/usb i karty pamięci. co myślicie o tej firmie???

aha i jeszcze jedno; czy aby podłączyć wzmacniacz blaupunkta potrzeba jakieś specjalne podłączenie/wyjście w radiu?
pozdrawiam motomaniaków
ali1983
Nowicjusz

Miejscowość: elbląg

05 Sie 2008, 22:04

mowisz o wzmaku a radio takie chcesz kupic ... ja bym sobie to darowal tak jak i wszystkie te chinskie

kup cos markowego dla spokoju
Manfred
Aktywny

14 Sie 2008, 21:57

Niestety medion oferując bajery w stylu "windy", odtwarzacza MP3 złącza USB i dobrej ceny zapomniał o jednej bardzo istonej rzeczy - dobrym przetrowniku dźwięku w efekcie czego wyjściowa jakość dźwięku jest płaska jak naleśnik. Co z tego, że mogę mu zapakować pendriva z mp3 lub kartę z muzyką skoro sama muzyka brzmi jak na aparacie słuchowym mojej babci (przynajmniej jak dla mnie). Sama cena już o czymś świadczy. Wypasiony medion kosztuje niecałe 200 zyli a jego markowy odpowienik to koszt ok. tysiaka. NIestety na czymś chłopaki musieli zaoszczędzić a zrobili to w najgorszy z możliwych dla mnie sposobów. Na identycznych głośnikach mój skromny pionieerek z mp3 (bez wind, usb i wielokolorowego wyświetlacza) niestety nawet się nie spocił stając w szranki z medionem. O tym, że wyściowa moc mediona w wielu modelach odbiega od markowych sprzętów to już nie wspomnę. No ale wygląda ciekawiej niż jednokolorowy pionieer czy grundig... Jeśli ma ładnie wyglądać to może i warto (choć to kwestia gustu), jeśli ma ładnie grać to wtopa..., choć oczywiście można głośnikami podnieść ogólną jakość całego car audio.
czacha
Nowicjusz

15 Sie 2008, 10:46

dzięki za odpowiedzi (ostrzeżenia) przed zakupem przysłowiowego "gó...a". na razie niestety muszę zrezygnować z jakichkolwiek zakupów radyjka. a może ktoś wie dlaczego blaupunkt lausanne nie odtwarza płyt cdr i cdrw a oryginały tak???!!! a na początku wszystko w nim chodziło
pozdrawiam motomaniaków
ali1983
Nowicjusz

18 Sie 2008, 22:13

ali1983 napisał(a): a może ktoś wie dlaczego blaupunkt lausanne nie odtwarza płyt cdr i cdrw a oryginały tak???!!! a na początku wszystko w nim chodziło

Spróbuj wrzucić płyte czyszczącą do radyjka. Miałem kiedyś podobny problem, tylko że z innym odtwarzaczem, i u mnie to pomogło.
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

19 Sie 2008, 17:26

słyszałem, że te starsze blaupunkty tak mają. że chodzą na płytach cd-r przez 2-3miesiące i potem padają! i u mnie też faktycznie tak było. spróbuje z ta płytką czyszczącą, bo czyszczenie lasera za pomocą zmywacza do paznokci nie pomogło.
pozdrawiam motomaniaków
ali1983
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Uwaga, roboty drogowe!
    Jazda w strefie robót drogowych wiąże się z wieloma zagrożeniami, m.in. z powodu zmienionej organizacji ruchu czy ubytków w nawierzchni. Odpowiednia prędkość i zachowanie dystansu – o czym jeszcze powinni ...

22 Sie 2008, 10:10

ali1983 napisał(a):(...) czyszczenie lasera za pomocą zmywacza do paznokci nie pomogło.
To tak jakbyś dla ochłody napił się płynu chłodniczego... :?

Diodę laserową czyści się TYLKO płynami, które nie zostawiają "smug" i nalotów, a zmywacz (oparty zazwyczaj na TRI) dodatkowo powoduje matowienie soczewki... :(

I używaj do czyszczenia tylko 100% miękkiej bawełny, białej (bezbarwnej), żadnych wacików ani tym podobnych...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

23 Sie 2008, 19:18

Jeśli będziesz nagrywał płytkę z muzyką do tego radyjka to nagraj ją z prędkością 8 x szybsze prędkości przy starszych modelach są nie wskazane.
Jeśli dysponujesz sprężarką przedmuchaj radyjko przez otwór w który ładuje się płyty tylko nie przesadzaj z ilością barów na sprężarce.
Pozdro
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń

20 Lis 2008, 17:23

Jestem użytkownikiem takiego radia od ruku. Działa bez zastrzeżeń, nie miałem do tej pory żadnych problemów, Kupiłem go za namowa kolegi , który miał starszy model i od kilku lat ma go w samochodzie. Zmienia samochody , ale radia nie chce się pozbyć. Ja równiez jeswtem bardzo zadowolony
olo
Nowicjusz