Radio/Nawigacja Passat B6 MP3 (co najmniej 256GB USB)

31 Mar 2016, 15:25

Jeżdżę Passatem B6 i od 4 lat posiadam radio ZENEC 2010. Coś mi się ostatnio zaczął chrzanić. Zaczął najpierw wieszać się przy łączeniu z telefonem, potem zaczął gubić ustawienia nawigacji a na końcu pojawił się najbardziej dokuczliwy dla mnie problem - przestał widzieć zawartość niektórych katalogów na pendrive z MP3.

Używałem pendrive 16GB i wszystko było ok. Nic nie zmieniałem z muzyki którą tam miałem, ale któregoś dnia po prostu wchodząc do jednego z katalogów stwierdziłem, że jest w nim pusto. Na komputerze są widoczne, a ZENEC nie widzi ich zawartości. Kupiłem też nowego pendrive 256GB i na nim jest dokładnie ten sam problem.
Oddałem sprzęt do naprawy. Zlikwidowali wszystkie problemy... poza właśnie tym nieszczęsnym problemem z odczytem niektórych katalogów na Pendrive.
Niby coś tam mają jeszcze grzebać, ale podejrzewam, że nici z tego będą.
I teraz przechodząc do sedna.

Szukam jakiegoś porządnego radia z nawigacją, które nie będzie grało gorzej od szwajcarskiego ZENEC i jednocześnie będzie miało możliwość odczytu dysków lub Pendrive 256GB i więcej.

Może macie jakieś przetestowane, dobre radyjko z wbudowanym dyskiem twardym o tak dużej pojemności, a może jakieś inne rozwiązanie tego problemu.

Potrzebuję też oczywiście aby radio miało porządną nawigację. ZENEC ma fabryczne iGO. Ta nawigacja nie należy do idealnych i wolałbym możliwość wgrania Automapy, ale może być iGO.
Duracel1974
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 07 1995
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Passat B6
Silnik: 1.9 TDI 105KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus LC Black Panther
    Na potrzeby filmu "Czarna Pantera" Lexus stworzył też jedną sztukę modelu LC w specjalnej wersji Black Panther. Filmowy pojazd wyróżnia się niebieskim malowaniem z grafiką przedstawiającą wizerunek głównego ...