31 Mar 2016, 15:25
Jeżdżę Passatem B6 i od 4 lat posiadam radio ZENEC 2010. Coś mi się ostatnio zaczął chrzanić. Zaczął najpierw wieszać się przy łączeniu z telefonem, potem zaczął gubić ustawienia nawigacji a na końcu pojawił się najbardziej dokuczliwy dla mnie problem - przestał widzieć zawartość niektórych katalogów na pendrive z MP3.
Używałem pendrive 16GB i wszystko było ok. Nic nie zmieniałem z muzyki którą tam miałem, ale któregoś dnia po prostu wchodząc do jednego z katalogów stwierdziłem, że jest w nim pusto. Na komputerze są widoczne, a ZENEC nie widzi ich zawartości. Kupiłem też nowego pendrive 256GB i na nim jest dokładnie ten sam problem.
Oddałem sprzęt do naprawy. Zlikwidowali wszystkie problemy... poza właśnie tym nieszczęsnym problemem z odczytem niektórych katalogów na Pendrive.
Niby coś tam mają jeszcze grzebać, ale podejrzewam, że nici z tego będą.
I teraz przechodząc do sedna.
Szukam jakiegoś porządnego radia z nawigacją, które nie będzie grało gorzej od szwajcarskiego ZENEC i jednocześnie będzie miało możliwość odczytu dysków lub Pendrive 256GB i więcej.
Może macie jakieś przetestowane, dobre radyjko z wbudowanym dyskiem twardym o tak dużej pojemności, a może jakieś inne rozwiązanie tego problemu.
Potrzebuję też oczywiście aby radio miało porządną nawigację. ZENEC ma fabryczne iGO. Ta nawigacja nie należy do idealnych i wolałbym możliwość wgrania Automapy, ale może być iGO.