Radio nie czyta USB

05 Paź 2018, 18:33

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Witam, mam problem z radiem firmy Alpine. Nie wiem jaki to model radia. Jest tam wejscie na USB ale kiedy wkładam pendrive to radio go nie widzi. Nie wiem czy trzeba tam gdzieś zmienić ustawienia na USB? Pendrive jest nowy więc to nie jest jego wada. Próbowałam już z folderami w środku i bez. Nie ma znaczenia.
Mam jeszcze pytanie co do Bluetooth. Nie umiem tego skonfigurować z telefonem. Wyświetla się na radiu Code 0000 a jak taki wpisuje w telefonie to nie pasuje.

Dziekuje bardzo za wszelką pomoc. Pozdrawiam ;)
Niemiła
Nowicjusz

Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1.0
Rok produkcji: 2000

05 Paź 2018, 19:03

Inne pendrive widzi?
gber44

05 Paź 2018, 19:34

niestety żadnego nie widzi
Niemiła
Nowicjusz

05 Paź 2018, 20:33

Nie ma żadnego przycisku który przełącza tryb USB/Radio/Aux? aczkolwiek po włożeniu pendrive od razu radio powinno go sczytać..
gber44

05 Paź 2018, 20:42

gruber99 napisał(a):Nie ma żadnego przycisku który przełącza tryb USB/Radio/Aux?
zawsze jest to przycisk source
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Paź 2018, 17:08

Przeczyściłam patyczkiem do uszu nasączonym alkoholem ;) poczekłam aż wyschnie i śmiga wszystko super;) Dziękuje za pomoc
Niemiła
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Opel ADAM IntelliLink - teraz z funkcją Siri Eyes Free
    ADAM to najbardziej zindywidualizowany i "kontaktowy" samochód miejski Opla w segmencie A. System informacyjno-rozrywkowy IntelliLink jest kompatybilny ze wszystkimi smartfonami pracującymi w systemie operacyjnym Android ...