Radio samochodowe do 400zł

17 Wrz 2014, 13:28

Witam, poszukuję radia samochodowego, gdyż moje stare radio prawdopodobnie umarło śmiercią naturalną. Oczekuję żeby posiadało wejście USB, odtwarzacz CD, Bluetooth (taki, który do połączenia nie potrzebuje dodatkowych bajerów w postaci pilota itp.), podświetlenie z możliwością zmiany koloru bądź w odcieniu pomarańczowym/bursztynowym/czerwonym w domyśle. Najlepiej też żeby nie wyglądało jak choinka jak niektóre modele Pioneera z milionem guzików i gałek z podświetleniem wszędzie gdzie się da - czyt. ma być stonowane i najlepiej minimalistyczne z wyglądu. Cena? Chciałbym się zamknąć w 400 zł, myślę że to rozsądny przedział.

Liczę na jakieś wasze sugestie, pomożecie?
Znalazłem coś takiego: Pioneer DEH-X5600BT Radioodtwarzacz z Bluetooth, MIXTRAX EZ, USB, Aux i funkcją Direct iPod Control. Kompatybilny z WMA/MP3/WAV i Siri Eyes Free oraz Android Media.
[link do oferty na Allegro wygasł]
kubinho12
Obserwowany

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: peugeot 206sw
Silnik: 2.0 HDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

22 Wrz 2014, 10:36

Sprawdz na allegro tam na pewno coś znajdziesz
62miko
Nowicjusz

Auto: peugeot

23 Wrz 2014, 09:59

Moje radio też niedawno padło ale niestety nie śmiercią naturalną tylko z pomocą mojego syna:/ Byłam zmuszona kupić nowe na szczęście udało mi się znaleźć w miarę tanie (200 zł) radyjko z wejściem USB i odtwarzaczem CD. Działa jak na razie bez zarzutów a syna trzymam teraz z dala od przedniego siedzenia i radia. Znając życie mógłby wymyślić coś gorszego niż wkłożenie gumy do żucia do odtwarzacza...
pietrucha5
Nowicjusz

24 Lut 2015, 14:15

Myślę, że do 400 zł znalazłoby się kilka modeli radia do samochodu. Jeśli miałabym polecić, te które u nas się dobrze sprzedają i nie mamy potem z nimi "problemów" w postaci reklamacji ti na pewno : sony CDX 1000U - 280 zł lub radio Blaupunkt Manchester za ok 230 zł. Naprawdę jest tego dużo...
pozdrawiam
alejazda
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Auto: ford

15 Mar 2015, 08:02

Ja w najbliższym czasie mam zamiar kupić radio marki Telefunken. Widziałam, że mają bardzo duży wybór i dobre ceny., Za mniej niż 400 złotych można już znaleźć fajne radyjko. Ja też nie mam zamiaru przepłacać bo nie podróżuję nie wiadomo ile by kupować drogie radio. Z resztą słyszałam, że Telefunken ma sprzęt bardzo dobrej jakości.
pietrucha5
Nowicjusz

21 Kwi 2015, 13:24

Jeśli miałabym polecić to wolałbym zaproponować albo Blaupunkta radia, albo Sony. Oba mogą być w dobrych cenach i jest w czym wybierać.
alejazda
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Auto: ford

21 Maj 2015, 11:12

To ja może tak powiem, paradoksalnie radia samochodowego nie używam w samochodzie a na działce rekreacyjnej na której nie ma prądu. Kupiłem radio na avans.pl, firma Lamex LCT, radio podłączyłem do akumulatora, i sobie gra …. Gra kilkanaście godzin, szczególnie latem i tak już 3 lata, zero awarii, praca non stop od rana do wieczora … no to chyba samo za siebie mówi, że radyjko jest ok
fsmotor
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 10 1989
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Skoda Octawia

25 Maj 2015, 08:49

Może coś marki Telefunken?
Na przykład CB radio Sirius-108 kosztuje około 220 zł, a jest naprawdę wypasione.
Ta marka podobno ma bardzo dobre jakościowo rzeczy, ale w bardzo fajnych cenach. Mnie interesuje właśnie upatrzony u nich smartfon i z chęcią bym przetestowała też takie radio, ale póki co nasze trzyma się dobrze, więc zakup musi poczekać.
ratanka
Nowicjusz

Auto: Audi

12 Lip 2015, 12:40

Zastanawiam sie na kupnem jakiegos fajnego radia. Ktos w temacie polecal Sony wiec moje zapytanie bedzie rowniez dotyczylo tej marki. Posiada kto moze Sony DSX-A60BT albo cos z podobnej polki cenowej i sie wypowie na jego temat?
Prosze o pomoc.
AleksyP
Obserwowany

Auto: Audi A5

15 Lip 2015, 09:14

AleksyP napisał(a):Posiada kto moze Sony DSX-A60BT albo cos z podobnej polki cenowej i sie wypowie na jego temat?

Z podobnej półki cenowej proponuję BLAUPUNKT BRISBANE 230. Fajne radyjko dźwięk lepszy niż w Sony ale to rozróżnią tylko nieliczni :) Do tego design panelu fajniejszy. Nie wiem jak w tym Sony ale tu karta SD po włożeniu jest całkowicie schowana i nie wystaje poza panel. Ogólnie wybierając między tymi radyjkami wolę Blaupunkta.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999