Radyjko do 500zł????

23 Maj 2008, 16:55

A więc tak zakupiłem fiata bravo i ma on standardowe radio jeszcze na kasetkę.... Chcę coś kupić aby ładnie grało za ok 500zł... Nie wiem nowe czy używane radio wybrać??? Najlepiej coś z allegro.... Myślę też o późniejszym rozdudowaniu audio w aucie czyli lepsze głośniki subuffer itp.... Co byście radzili kupić???
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

23 Maj 2008, 19:35

Szczególnie polecam coś z Alpine lub Clariona, ewentualnie coś z Blaupunkta.
np. to:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Masz bardzo dobrą jakość dźwięku i dwie pary wyjść rca, co będzie ci potrzebne przy rozbudowie audio.
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

23 Maj 2008, 19:38

Proponuję Pioneera:

Sony (z USB):
[link do oferty na Allegro wygasł] (starszy model ale nadal fajny)
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

23 Maj 2008, 19:56

Z tego co tutaj koledzy Ci poradzili to najlepiej wypadłby PIONEER DEH-P4900IB Alpine odpada nie wart swojej kasy, miałem okazje testować identyczny model i odradzam.
Co do PIONEET-a to akurat tego modelu nie miałem w swoich rękach ale te modele tej firmy które montowałem zawsze dobrze wypadały.
Co do Sony są dość delikatne ludzie często z nimi przychodzą.
Pozdrawiam
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń

23 Maj 2008, 19:56

Z tego co tutaj koledzy Ci poradzili to najlepiej wypadłby PIONEER DEH-P4900IB Alpine odpada nie wart swojej kasy, miałem okazje testować identyczny model i odradzam.
Co do PIONEET-a to akurat tego modelu nie miałem w swoich rękach ale te modele tej firmy które montowałem zawsze dobrze wypadały.
Co do Sony są dość delikatne ludzie często z nimi przychodzą.
Pozdrawiam
maxidig
Początkujący

24 Maj 2008, 11:37

Co do tego że Alpine " nie jest wart swojej klasy" absolutnie się nie zgadzam. Może ten model rzeczywiście nie jest najlepszy z oferty tej firmy, ale będę się upierał, że Alpine produkuje jedne z najlepszych na rynku radioodtwarzaczy samochodowych.
A co do Pioneera, to popieram. Wydaje się być fajnym modelem, ale też jeszcze nie słyszałem jak gra.
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

24 Maj 2008, 11:47

Kolego bryza nie napisałem "klasy" tylko kasy. A tutaj oceniam modele radioodtwarzaczy samochodowych zaproponowanych przez kolegę lukiwch.I nie jest to ogólna ocena firmy tylko danego jej produktu.
maxidig
Początkujący

24 Maj 2008, 12:07

Odradzam blaupunkt, lepiej kupić coś Kenwooda, clariona lub alipne.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

24 Maj 2008, 12:08

Odradzam blaupunkt, lepiej kupić coś Kenwooda, clariona lub alipne i oczywiście JVC ale to już wiekszy wydatek.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

24 Maj 2008, 14:40

Większy wydatek ale to przy sprzęcie z wyświetlaczami ciekłokrystalicznymi i innymi bardziej zaawansowanymi bajerami.
Lecz nie sądzę żeby kolega tutaj miał w ogóle zamiar inwestować w coś podobnego i za 500 zł kupi na pewno przyzwoity odtwarzacz o bardzo dobrych parametrach oraz oryginalnym wyglądzie.
Jeśli kolega waha się między jakimiś odtwarzaczami niech swoje propozycje wrzuci do tego tematu na pewno ocenimy dany odtwarzacz i doradzimy w wyborze.
maxidig
Początkujący

24 Maj 2008, 19:11

co do tych propozycji to nie mam żadnych... ogólnie chce radio aby ładnie grało koniecznie z mp3 i wyjściem aux.... Wiem tylko tyle że nie chce nic firmy panasonic bo wiem jak gra w golfie rodziców.... p-o-r-a-ż-k-a lepiej grało standardowe radio vw... mile byłem zaskoczony sprzętem jvc kaseciakiem jeszcze ale bardzo ładnie grał ;)
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Maj 2008, 20:16

Na Allegro znajdziesz radia Pioneera w przystępnej cenie z dobrymi parametrami.
Model zaproponowany tutaj tej firmy jest niczego sobie i spośród tych wszystkich modeli które zostały tutaj zaprezentowane przez kolegów ten model z odtwarzaczy nowych jest godny uwagi.
Co do Alpine to w grę wchodzą tylko modele wyższe ten nie jest wart swojej ceny.
maxidig
Początkujący

12 Cze 2008, 16:46

koledzy zostawić to radio czy sprzedać i kupić inne??? [link do oferty na Allegro wygasł]
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

13 Cze 2008, 20:35

Kolego czemu zadajesz takie dziwne pytania przecież takie decyzje (sprzedać czy kupić) to należy podejmować indywidualnie.
Możemy doradzić Ci co do wyboru sprzętu ale w takim przypadku wybacz ale np ja nie chce brać odpowiedzialności za to że np kiedyś będizesz nie zadowolony z mojej porady w tej sprawie.

Pozdrawiam
maxidig
Początkujący

22 Cze 2008, 21:20

Wybralbym to:
Deverian
Nowicjusz