Range Rover czy Jaguar

31 Mar 2018, 00:25

Witam
Z góry piszę że wiem że samochody mało porównywalne ale z uwagi że nie wiem czy kiedykolwiek będzie mnie jeszcze stać na taki wybór a teraz mogę go dokonać to proszę o radę czy kupić Range Rovera Velara czy też Jaguara F-Pace .
Przedstawiam linki do moich konfiguracji , proszę o radę pod kontem awaryjności , jakis wad , co kolwiek.
abart1968
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 12 1991
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: MAZDA CX7
Silnik: 2,2 MZR
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

31 Mar 2018, 09:46

Najważniejsza zasada przy kupnie nowego auta - idziesz do salonu, jeździsz wszystkim co bierzesz pod uwagę i bierzesz ten, który najbardziej Ci odpowiada. Nie ma sensu rozwodzić się na temat awaryjności czy trwałości w temacie nowych aut, zwłaszcza z segmentu, gdzie użytkownicy nie szukają pomocy przy usterkach w internecie a jadą prosto do aso.

Osobiście popatrzyłbym też w stronę infiniti i lex'a, może AR Stelvio
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Lexus LF-1 Limitless to nowy rodzaj crossovera
    Według japońskiego magazynu Mag-X, samochód będący seryjnym rozwinięciem koncepcyjnego Lexusa LF-1, zaprezentowanego w styczniu na North American International Auto Show w Detroit, ma trafić na rynek w 2021 roku. Dziennikarze ...