Range Rover Sport 2.7 V6

04 Paź 2008, 16:20

Co sadzicie o Range Roverze Sport z silnikiem 2.7, z automatyczną skrzynią biegów?
Pozdrawiam
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

14

05 Paź 2008, 14:51

jest kapitalny. super wygodny, mocny, dynamiczny i w miarę oszczędny - do 12l/100km w trasie z lawetą i mocnym bucie :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
4

05 Paź 2008, 18:39

wszystko sie zgadza to co napisales w pracy czesto takim jezdze tylko jest male ale wygoda podrozowania super ale jakosc podzespolow podwozia oraz osprzet silnika do du...y zaczynajac od pompy wysokiego cisnienia paliwa zaworow EGR (bardzo czule na jakosc paliwa )kompresor powietrza do zawieszenia pneumatycznego ktory czesto sie rozwala jak na gwarancji to ok po gwarancji naprawy ida w grube zlotowki drazki kierownicze wymieniane byly w samochodzie ,ktory ma przejechane 50 tys km z piec razy ale sie nie dziwie jak sa produkowane w Malezji jest jeszcze wiele innych ciekawych usterek tego pieknego auta (zaznaczam ze nie sa to usterki jednostkowe tylko jest ich cala serja w roznych autach)chcialbym dodac ze pracuje w salonie Land Rovera jako mechanik zainteresowanym z checia odpowiem na pytania
Dodam jeszcze ze komfort jazdy jest super nie ma co porownywac do mitsubishi (choc sam jezdze mitsubishi )Toyoty ,Nisana czy Isuzu
Pozdrawiam forumowiczow
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

12

03 Lis 2009, 00:41

Posiadam takie auto z silnikiem 3.6 2008 rok i po 40 tys zaczeło coś stukać w zawieszeniu, obecnie mam 70 tys i problem pojawił sie ponownie. Jest tez pare wpadek z jakoscia wykonania wnetrza, skrzypiące boczki, tylna klapa itp. Ciekawostką jest to, ze do predkosci 80 km/h nagla zmiana kierunku jazdy ( slalom )
powoduje bardzo glosne stuki w zawieszeniu. Auto tak ma od nowości a odpowiedzialne za to jest dynamic response??? ( weglug serwisu ). Moze posiada ktos jakies info co jeszcze moze mnie zaskocyc np po 100 tys???
GFR
Nowicjusz

Miejscowość: WLKP
11

03 Lis 2009, 08:04

GFR napisał(a): Moze posiada ktos jakies info co jeszcze moze mnie zaskocyc np po 100 tys???
kompresor zawieszenia ....kiedyś :mrgreen:
a tak na poważnie ten samochód ma 2 wady 2,7 to jest silnik pracujący za przeproszeniem jak w traktorze :wink: druga sprawa to masaaaa :wink: jak na samochód tej klasy oczekiwałem czegoś więcej :mrgreen: ale wrażenia z jazdy nawet nawet przyjemne :)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
4

06 Cze 2013, 09:39

Witam wszystkich mam pytanie do kolegi pracującego w salonie mam zamiar nabyć Land Rovera 2,7 V6 SE z 2005 roku , na co mam zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach auta no i czy to dobry pomysł . Proszę o więcej informacji o tym samochodzie np. jak droga jest ta pompa i czy to auto jest faktycznie jest tak awaryjne i drogie w utrzymaniu . Pozdrawiam Artek .
artur13
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 01 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Espace
Silnik: 3.0
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 2004
215