Rav 4 za 35tys zł warto kupic za ta cene?

10 Sty 2011, 12:48

Znalazłem toyote rav 4 II 2.0 Tdi 2002r przebieg 160tys. za 35 tys zł czy warto zakupic ten model chodzi mi głownie o awaryjnosc ravki
angel01011990
Nowicjusz

Miejscowość: Łuków

10 Sty 2011, 13:24

Czemu ludzie piszą namiętnie o każdym turbodieslu tdi???
RAV4 to nie terenówka - inny dział.
W tej wersji były dwa diesle - obydwa bardzo delikatne i dość awaryjne (jak na Toyotę) ale niektórzy chwalą.
Według mnie i pisałem to już nie raz RAV4 w Polsce to cenowo pomyłka. Ten samochód nic poza mitem swojej marki (zresztą w tym modelu mocno przesadzonym) nie oferuje aby zniwelować często prawie 10tyś różnicę w cenie między nim a japońskimi konkurentami, bo jeżeli ktoś mi powie, że wyposażenie, jakość i stylistyka wnętrza jest znakomita, to widać jeździ tylko Toyotą. Każde Mitsubishi czy Suzuki jest tak samo albo i lepiej wykonane, tak samo bezawaryjne i albo tak samo albo bardziej dzielne na drodze. RAV4 kupuje się żeby się pokazać albo tak jak pisałem bazuje się na micie.
Trochę to niesprawiedliwa ocena tego auta, ale spowodowana tym jakie te auta osiągają ceny - zresztą ta o której piszesz jest tego przykładem.
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia

10 Sty 2011, 13:30

zgadzam sie ze to sa bardzo drogie samochody ale dla przykładu znalazłem oferte sprzedazy ravki od jakiegos handlarza w siedlcach ktory oferowal ten samochod z 2003r za 44 tys zł +opłaty rejestracyjne bo był sprowadzony z niemiec
angel01011990
Nowicjusz

Miejscowość: Łuków

10 Sty 2011, 14:27

nadmienić wystarczy że Toyota jedynie dla Rav i 2 małych miejskich autek zrezygnowała z gwarancji przebiegowych :mrgreen:
o czymś to świadczy :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

10 Sty 2011, 16:43

Przeniesiono
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

15 Wrz 2013, 00:59

przebieg 150K km to wrecz smieszne dla japca!Ale cena okolo 10 tys$ za samochod z 2003 roku,ktory nowy kosztuje 20K$ to bardzo duzo!
Natomiast jakosc - bezawaryjnosc jest 0 u toyoty!A japcowe Diesle to najlepsze co jest na rynku!
Oby tutaj takie byly?Mysmy mieli te sweitnie zawieszona zabaweczke- bo on jest w klasie compct- b malutki ale komfortowo zawieszony - lepiej niz honda- z 2,0l silniczkiem troche zbyt paliwozerny!Te nowsze z 2,4l pala mniej zwlaszcza z AT!Nie widzialem nigdy ze zwykla skrzynia co do jazdy miejskiej wogole najglupsze a tym bardziej dla kobiet!Skoro i ja tez wole!
czasy pedalowania w miescie dawno minely a AT typu honda wielobiegowe stosowane powszechnie przez wiekszosc firm japcowych sa niezawodne!
Suzuki jest mniejsza i to 2-ga pulka Japow!Mitsubishi Outlander i Sport nieco mniejszy to swietna alternatywa dla RAV- 4 Takze Hyundai w tej klasie swietny!( nie mialem) tylko starszego zarlocznego Montero V6)!No ale potrzebuje zawsze ciagnik do yachciku albo do trailera jesli nie mam akurat trucka 4x4 to zawsze musze miec jakis SUV z napedem 4x4 by sobie z tym poradzic!

von Rygel
Ps. nie znam relacji cenowych w POkomunie- ale jakosc RAV-4 i innych japcow jest doskonala a przebieg 150K km jest zaden dla tych swietnych niezawodnych maszyn!Trzeba jednak dbac o service i wymiana olejow i plynow na czas lub przed!Zwlaszcza gdy w ruchu miejskim co 5K km wymiana na swiezy - zwykly nie syntetic i filter jest podstawa dlugowiecznosci tych maszyn!
BeWu
vonRygel
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nissan,honda,
Silnik: 2,4l- 140KM
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

12 Sty 2015, 21:16

Ja również mam pozytywne informacje na temat tego modelu. :)
kolakola
Nowicjusz

Auto: Seat Leon