REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tu moim zdaniem części będą w podobnych cenach ale RAV4 będzie mniej problematyczna.defens napisał(a):Co możecie powiedzieć o awariach, jak z cenami podstawowymi częściami (tarcze, amortyzatory, rozrzady itp)
Moskito napisał(a):Tak na marginesie patrząc na RAV III powinieneś brać pod uwagę nie Opla Mokkę, a bardziej Hondę CR-V czy Mitsubishi Outlandera
To prawda ale nie pamiętam jak tu jednak w Civicu UFO w 1.8 były zawory ustawiane na śrubkę więc prosta robota.defens napisał(a):Honda z tego co się orientuje nie ma hydrauliki na zaworach
Oultander miał chyba hydraulikę na zaworach.defens napisał(a): (nie wiem jak outlander) a moim „wymaganiem” jest właśnie hydraulika
W benzynie Valvematic nie masz koła dwumasowego tylko zwykłe sprzęgło w skrzyni manualnej.defens napisał(a):P.s a jak ze sprzęgłem w Rav-ce? Dwumasa czy sztywne?
sposób regulacji luzów zaworowych nie ma większego znaczenia. Jeśli kupujesz auto na te 150kkm możesz tego nigdy nie ruszać (tak, posiadałem auto z regulacją na szklanki). Oczywiście napiszesz, że po co, skoro można mieć hydraulikę i mieć to z głowy. Można, jak najbardziej, ale zawężasz sobie i tak już niezbyt dużą pulę stosunkowo świeżych aut, które jakkolwiek są opłacalne do przeróbki na LPG (czyt. wtrysk pośredni)defens napisał(a):auta maja hydrauliczna regulacje zaworów (priorytet dla mnie)
nie trzymaj się tak rocznika, wybierasz auta z segmentu takiego, a nie innego (na suvy/crossovery jest teraz moda, co winduje ich cenę), najważniejszy jest stan techniczny i jak pisałem wyżej - to dwa zupełnie różne auta, musisz określić sobie swoje potrzeby.defens napisał(a):- przebieg (za te pieniądze dostępne są powyżej 200tys)
- rocznik (2009-2011)
różnice w cenach części eksploatacyjnych są pomijalne, dostępność - jeden wielki mit z końca komuny / początku lat 90-tych. Do mojego egzotyka z rynku USA byle pierdoła dostępna od strzała, w metropolii 50k mieszkańcówdefens napisał(a):tańsze czesci i bardziej dostępne
na ten temat cichosza bo zacznie się [...]defens napisał(a):skrzynia biegów (może być) wadliwa
Moskito napisał(a):Oultander miał chyba hydraulikę na zaworach.