Rav4 czy CRV ???

13 Lut 2007, 16:30

Witam. Przymierzam się do zakupu nowego suva. Niestety mam rozkminkę bo nie wiem który wybrać. W grę wchodzi nowy model Hondy CRV (2007r) i nowa toyota RAV4. Mam nadzieję że za pomocą waszych sugestii i opinii będzie mi łatwiej podjąc decyzję. Z góry dzięki za pomoc. Pozdro 600

Dodam jeszcze że interesuje mnie tylko diesel.
siemek.btk
Nowicjusz

13 Lut 2007, 17:09

Diesel Toyoty jest bardzo dobry. Ale w tej chwili najlepszego ropniaka robi Honda. :wink: Stawiam na CRV.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

19 Lut 2007, 09:05

Lubie toyotę , wiem od kumpla ktory ma ten model ze jest zadowoon tylk straszniesie o niego boi...i tak stawiam na RAV 4
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

20 Lut 2007, 22:19

polecam, toyotę (z aluminiowymi felgami, i czarny kolor z przyciemnianymi szybami... 8) ), bardzo ładne rodzinne autko, i najlepsza terenówka w swoim segmencie... I ten diesel D-4D... noc dodać nic ująć... :lol: :wink:
don't worry be happy :wink:
Leo;))
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

21 Lut 2007, 18:37

Leo;)) napisał(a):najlepsza terenówka w swoim segmencie...

to nie jest terenówka :wink: suv... i nad wyraz ładny. 8)
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

24 Lut 2007, 10:57

Karson napisał(a):
Leo;)) napisał(a):najlepsza terenówka w swoim segmencie...

to nie jest terenówka :wink: suv... i nad wyraz ładny. 8)

zgadza się...
sorki za pomyłkę... :P
don't worry be happy :wink:
Leo;))
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota silniki 1UZ-FE i 3UZ-FE
    Układ V8 z dwoma wałkami rozrządu. Pojemność: 4 i 4,3 litra. Zalety: dobra baza do tuningu, niewielka masa. Wyprodukowane przez Toyotę silniki V8 1UZ-FE i 3UZ-FE zdobyły szacunek i popularność wśród entuzjastów ...

25 Lut 2007, 10:47

wybrałbym toyotę rav4
[link wygasł]
pietrzyk
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowiec

10 Sty 2008, 19:24

Z tych dwóch wybrałbym RAV4. Ale nie piszcie że jest najlepszym autem w segmencie, bo według wielu źródeł najlepszy jest freelander. Chyba że to już inna klasa. :roll:
mateusz3476
Nowicjusz

11 Sty 2008, 13:16

RAV4 jest mniej awaryjna od CRV. Jak ja bym miał wybór to raczej wziąłbym CRV. Ale jest to trudny dylemat trzeba rozważyć wszystko.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

12 Sty 2008, 18:41

Diesel Hondy jest w tej chwili lepszy - bezapelacyjnie. Jeśli nie przeszkadza Ci wygląd CRV (mi osobiście nie przypadł do gustu), to proponuje właśnie ją. Rav4 nie jest najnowszą konstrukcją, co prawda przeszedł lifting, ale są już pogłoski, że przygotowują się do zmiany modelu. W moim subiektywnym odczuciu w CRV jest więcej miejsca (siedziałem w obu). I jak można porównywać niezawodność skoro CRV to nowy model? Ja bym jeszcze zastanowił się nad nowym Outlanderem, diesel pochodzi od VW, ale w środku jest zdecydowanie najwięcej miejsca.
Award
Nowicjusz

23 Sty 2008, 11:49

mateusz3476 napisał(a):Ale nie piszcie że jest najlepszym autem w segmencie, bo według wielu źródeł najlepszy jest freelander.

Których źródeł? Auto Świata? :mrgreen:
Freelander I generacji to straszna pomyłka konstrukcyjna Land Rovera, nie pierwsza zresztą :mrgreen:
4x4
Draakul
Początkujący

26 Sty 2008, 11:34

Wybierz Toyotę :)
rafalp1
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Lut 2008, 19:28

Rav4 jest strasznie niewygodna (twarda) :( kup sobie CRV moim zdaniem jest moim zdaniem lepszym wyborem :D
pozdrawiam.
zawa
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

21 Lut 2008, 15:26

Podszebuje polskiej instrukcji obsługi do HONDY CR-V III
Mpower
Nowicjusz

01 Mar 2008, 16:15

to zalezy od pieniedzy...
full opcja w Hondzie jest super. cieny samochod- jasna skorka
auto jak marzenie. Do tego najlepszy Diesel swiata. Sam sie nad nim zastanawialem, jednakze szkodsa mi kasy na samochod, ktory na siebie nie zarobi...
wojtex_
Początkujący