Rdza w Mitsubishi Lancer Sportback 1.8 2010

08 Sie 2011, 13:02

Mam taki problem, mam Lancera Sporbacka 1,8 2010 z przebiegiem 8000 km. Dziś wziąłem się za czyszczenie polerowanie konserwacje mycie i zauważyłem zalążki wykwitów rdzy wychodzących spod lakieru widać to na drzwiach wszystkich czterech progach też wszystkich i klapie bagażnika. Narazie jest po kilka kropek na tych elementach, gdybym nie wziął się za polerowanie to można by je przegapić ,ale ewidentnie coś zaczyna wychodzić spod lakieru. Czy ktoś ma podobne spostrzeżenia??

Pozdrawiam
Karol
Matsuro
Nowicjusz

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback

12 Paź 2011, 23:30

wiem,że to kurde żadna porada,ale jakiś czas temu widziałem program na tvn turbo,właśnie z tymi mankamentami i była to wada fabryczna lakieru,ci ludzie mieli tak jak ty nowe auta,na twoim miejscu skontaktowałbym się z dealerem i zgłosił reklamacje,napisz co zrobiłeś bo jestem ciekawy,pozdrawiam :D
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

14 Paź 2011, 06:39

Chyba masz jeszcze gwarancję na lakier? Jeśli tak, to z niej skorzystaj, to chore, co się dzieje w niektórych japończykach z blachą. :/
Tobi
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Katowice
Auto: BMW E36

21 Paź 2011, 15:35

Widziałem ten program na tvn turbo nawet mam nagrany :), ale tam był problem za słabego lakieru bo jest słaby u siebie mam to samo i też będę zgłaszał to, a gwarancja też jest i będą zgłaszał po prostu jestem ciekaw czy ktoś jeszcze ma problem ze swoim lancerem z Japonii. Ilo
Matsuro
Nowicjusz

21 Paź 2011, 15:41

i czy jakoś udało mu się sprawę załatwić. Bo w moim wypadku wygląda, że trzeba walczyć o wymianę samochodu z powodu wad fabrycznych bo tego naprawić się nie da jeśli blachy zostały źle przygotowane po nowym malowaniu znowu rdza wyjdzie a żarty będzie cały czas od środka z wierzchu ładnie we wewnątrz próchno
Matsuro
Nowicjusz

19 Sty 2012, 21:18

Witam, mam również problem z lakierem czerwonym orientalnym na dwu letnim Mitsubishi lancer sedan, pojawiły się ubytki wierzchniej części lakieru do warstwy podkładu początkowo na brzegach pokrywy bagażnika i silnika od strony szyby, a teraz jest łaciaty na płaskich powierzchniach np na słupku przednim, na pokrywie śilnika i bagażnika ciapki są wielkości 1,5x1,5 mm i większe, licznie przybywają i sprawia to wrażenie jak by ktoś prysnął białą farbą.Początkowo zbagatelizowano przy drugim przeglądzie zgłoszoną usterkę, ale teraz fotografują, mierzą warstwę lakieru i czekam co będzie- sprawa w toku. Czego mogę się domagać?
annam53
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 07 1969
Auto: Mitsubishi lancer sedan
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    [F] A8 D3 4,2 / 745i e65 / XJ 4,2 X350 / LS 430 mk3
    Podstawowe kryteria zestawienia: - limuzyna segmentu F - silnik benzynowy o mocy około 300KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2004 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi A8 D3 4,2 - 335KM - BMW ...

14 Lut 2012, 08:57

Z tego co wiem to Mitsubishi daje gwarancję na lakier również, więc powinno to być objęte, chociaż z moich doświadczeń wynika, że wiele zależy od serwisu...
Ale o moich doświadczeniach może innym razem.

Pozdrawiam
RatMed
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 06 1998
Auto: Mitsubishi Lancer

27 Lut 2012, 22:24

Ta reklamacja nie jest taka prosta, diler ze Szczecina twierdzi że blokuje sprawę Mitsubishi Motors w Warszawie, trwa przepychanka chcą abym na własny koszt przeprowadziła badanie przyczepności lakieru (czyli zarysowała trwale lakier przez biegłego), ponoć w Szczecinie jeden klient zrobił ten test, wykazał brak przyczepności i MMC nabrała wody w usta i milczy już kilka miesięcy, taki to 3 diamentowy Mitsubishi!
annam53
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 07 1969
Auto: Mitsubishi lancer sedan