Rdzewiejąca karoseria Golf 7

24 Sie 2023, 12:01

Cześć,
Mam problem z wykwitem rdzy pod lakierem ( pęcherzyki) na klapie bagażnika mojego golfa. Dokładnie rdza pojawią się w miejscu spływu z zamka klapy ( dookoła gumki spływu) nie mam jak obecnie zrobić zdjęcia problemu. Chciałem aby naprawiono to na poczet gwarancji jednak tutaj pojawia się problem. VW posiada dwie różne gwarancję na karoserię. Jedna to gwarancja na ciągłość lakieru, która trwa 3 lata, a druga jest z wiązana z perforacją blachy i trwa bodajrze 12 lat. Teraz pojawią się pytanie czy rdza na spływie to rdza powstająca w skutek ubytku lakieru czy lakieru w tym otworze nigdy nie było i rdzewieje blacha? Oczywiście w serwisie VW to była ta opcja 3 letnia... Pytanie do Was motomaniacy, czy ktoś przerabiał podobny problem i wie jak tą sprawę ugryźć?
Gwarkoiglosno
Obserwowany

Zdjęcia: 0

24 Sie 2023, 12:13

Gwarkoiglosno napisał(a):Jedna to gwarancja na ciągłość lakieru, która trwa 3 lata
Na masce z przodu rozumiem odpryski od kamieni itd. wtedy ciągłość lakieru ma zastosowanie ale na tylnej klapie? Tam jak nie uszkodzisz lakieru sam to inaczej raczej podczas normalnej eksploatacji się nie uszkodzi.

Dobrze by było jak byś wrzucił zdjęcie łatwiej by to było można ocenić.

Generalnie te gwarancje
Gwarkoiglosno napisał(a):druga jest z wiązana z perforacją blachy i trwa bodajrze 12 lat
to bardziej takie mydlenie oczu klientom.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...