Reflektory bixenon wymiana nieskrętnych na skrętne

03 Lip 2020, 15:52

Witam mam pytanie moj mechanik powiedzial ze mam bi xenon nie skretne a one sa praktycznie nie dostepne na internecie ... czy ktos mial jakies doswiadczenia albo cos czy to jest bardzo drogi interes gdy teraz kupilbym po prostu skretne i chcial je wmontowac w miejsce nie skretnych ? jaki koszt ewnetualnie takiego czegos okolice warszawy / jesionki bo slyszalem ze jest to mozliwe
ryonek
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

06 Lip 2020, 08:07

Nie wiemy jaki samochód :( a to podstawowa sprawa przy takiej pomocy. Poza tym taka zmiana może być kosztowna. problem w tym że może okazać się że po zmianie nie będą działały skrętne bixenony bo nie mają np. odpowiedniego sterownika, przystosowanej instalacji, czujników itd.

Dlaczego chcesz wymieniać lampy? Co z tymi twoimi jest nie tak?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Lip 2020, 16:30

sa w wersji amerykanskiej i musze znalezc jakis odpowiednik auto to mercedes w164 ml amg przed liftem
ryonek
Nowicjusz

07 Lip 2020, 12:05

A tu patrzyłeś [link do oferty na Allegro wygasł] nie jest napisane czy są skrętne czy też nie.
Nie wiem jakie tam jest podłączenie ale jeżeli mechanizm od skrętnych nie zostanie podłączony (chodzi tu o silniczek) to powinny świecić na wprost ale nie wiem jak wygląda tutaj różnica we wtyczkach przy skrętnych i nieskrętnych.
Rokiko
Forumowicz VIP

07 Lip 2020, 12:12

tak patrzylem ale gosc mi proponuje sprzedaz po za allegro to smierdzi jakims walkiem wole nie probowac
ryonek
Nowicjusz

07 Lip 2020, 12:41

tutaj jeden mechanik powiedzial ze jak mam nie skretne a napewno mam bo mam 1 modul to poprostu nie beda skrecaly ale swiecic powinny ciekawi mnie czy ktos mial jakies dosiwadaczenie z tym
ryonek
Nowicjusz

07 Lip 2020, 12:46

ryonek napisał(a):to poprostu nie beda skrecaly ale swiecic powinny ciekawi mnie czy ktos mial jakies dosiwadaczenie z tym
Ja tak samo myślę. Najlepiej jak byś mógł sprawdzić i znalazł gdzieś blisko siebie takie reflektory podmienił i zobaczył.
Rokiko
Forumowicz VIP

07 Lip 2020, 12:47

jedyna opcja to poprostu musze jakies zamowic ewnetualnie koszty przesylki mnie beda obowiazywac
ryonek
Nowicjusz

07 Lip 2020, 12:48

dowiedzialem sie ze przerobic lampy z nie na skretne zeby skrecaly to jest makabra mowil mi koles co zajmuje sie lampami jakies drazki kierownicze cos tam jeszcze mowi ze koszty takie ze jak cos to moze zrobic ale mi sie nie bedzie oplacac dla portfela :D wiec chce by lampy tylko dzialaly i tyle coz zamowie na probe
ryonek
Nowicjusz

07 Lip 2020, 20:05

Pisaliśmy o tym nie dawno na forum. Przerobić się da, ale jest to nieopłacalne. Reflektory skrętne mają silniczki, których nie ma w zwykłych. Do tego na układzie kierowniczym jest czujnik skrętu i do tego jest jeszcze moduł.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Lip 2020, 20:18

tak wlasnie tez sie o tym dowiedzialem dlstego nie zamierzam tego robic ale chce poprostu podlaczyc skretne zamiast nie skretnych i tylko to nie musza one skrecac wazne by dziaialy :D zamowilem sobie taka sztuke i bede probowal. Zalezy mi tylko zeby dzialaly i tyle :D
ryonek
Nowicjusz

21 Lip 2020, 11:16

@ryonek podłączyłeś już? Działa tak jak zakładałeś?
Rokiko
Forumowicz VIP