Regeneracja lakieru

04 Lip 2012, 20:33

Witam temat drążony tysiące razy, wiem..... Kupiłem nie dawno hondę civic z 98r. ma bardzo zmęczony lakier i chciał bym go odświeżyć przy pomocy pasty "tempo turbo", następnie MEGUIARS Ultimate Compound, i na koniec jakiś wosk i tu powód dlaczego założyłem ten temat.... Otóż nie wiem czy takie połączenie będzie dobre a jak nie to co polecacie ?
monstes
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Civic

05 Lip 2012, 18:44

Już trochę poczytałem i stwierdzam że już wcześniej zakupioną pastę tempo wywalę ;P, teraz chcę użyć np tej glinki na początek :[link do oferty na Allegro wygasł] następnie pasty [link do oferty na Allegro wygasł] ale co dalej bym miał nakładać to już nie jestem pewien... dodam że będę paste UC nakładał maszynowo na wolnych obrotach z twardą gąbką(pytanie do bardziej doświadczonych czy to dobre połączenie na mocno zmęczony lakier ?[link wygasł][link wygasł]
monstes
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Civic
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...
    Spiesz się powoli - jedź płynnie
    Nawet trzech na czterech polskich kierowców przekracza dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym. W ten sposób narażają na niebezpieczeństwo siebie i innych uczestników ruchu. Dlaczego w mieście lepiej ...