Regeneracja reflektorów Q7

04 Kwi 2014, 20:23

Szukam sprawdzonego warsztatu w którym zregenerują mi reflektory xenonowe, bo cena nowych jest kosmiczna a jazda w nocy jest nieporozumieniem. Zarniki byly wymieniane - 0 efektu.
tyrko
Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Q7

06 Kwi 2014, 11:40

A może uzupełniłbyś profil o miejsce zamieszkania? Jak mamy ci zaproponować warsztat, jak nie wiemy gdzie mieszkasz?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Kwi 2014, 13:06

kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

13 Kwi 2014, 21:00

kant95 napisał(a):Chyba wujek google ci pomoże.
https://www.google.pl/#q=regeneracja+reflektor%C3%B3w

wujek google pomogl, zrobilem w "Auto Gamma" i polecam..
tyrko
Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Q7

05 Maj 2014, 11:32

A może ktoś korzystał z usług tej firmy "XENON Serwis"? Szwagier mi polecał, ale jemu z kolei polecał kolega, tak więc wolę się upewnić w kilku źródłach :D Chodzi oczywiście o regenerację soczewek.
bigben
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 07 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Punto
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

22 Sie 2014, 12:06

@tyrko możesz spróbować w pvl-u zregenerować, wyślesz im to kurierem(bo faktycznie bez podania Twojej lokalizacji jest trochę ciężko Ci pomóc;) ) Jak takie rozwiązanie Ci nie pasuje to określ gdzie jesteś i na pewno ktoś poleci Ci jakiś warsztat w okolicy:) Ja mogę z mojej strony powiedzieć, że wysyłałem tam reflektory jakiś rok temu i nie narzekam. Lampy wróciły do mnie wyczyszczone i wyglądały jak nowe. Także wszystko zależy od tego jak stoisz czasowo i co jest dla Ciebie wygodniejsze:)
mietekfogg
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 03 08 1973
Auto: mercedes
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie podróżować z psem?
    W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak bezpiecznie podróżować z psem. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Wyjeżdżając z psem na majówkę ...

01 Sie 2018, 09:31

Zadzwon do A. G. z krk, na pewno Ci pomogą. Nie mam zapisanej ich strony, ale mogę podać nr tel na PW do nich.
grzelu
Obserwowany

15 Sie 2018, 12:54

Witam! Jeśli chodzi o pielęgnację to po regeneracji często lampy wyglądają jak nowe!
mechelektro
Nowicjusz

23 Sie 2018, 17:08

mówisz o serwisie Reflektory Auto Gamma ? Polecasz? Mam zamiar skorzytsać z ich uslug, w internecie duzo pozytywow o nich :) Jak czas oczekiwania? Wysyłałeś swoje lampy czy byles z nimi osobiscie?
antek24
Nowicjusz

24 Sie 2018, 16:01

antek24 napisał(a):mówisz o serwisie Reflektory Auto Gamma ? Polecasz?
Nie, bo tu ich nikt nie polecał. A wyżej to tylko jak widać post reklamowy. Jak masz trochę wprawy to możesz sam powalczyć z takimi lampami.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!