Rejestarcja auta po nauce jazdy - dodatkowe zaswiadczenie

17 Sie 2012, 19:05

Witam
Kupilem auto po nauce jazdy (L-ce) i dzis jak przyszedlem po odbior twardego dowodu rejestracyjnego koles w urzedzie powiedzial ze musze jeszcze doniesc jakeis zaswiadczenie ze auto nie jest juz przystosowane (jezdzi ) w nauce jazdy (zaswiadzcenie z od diagnosty gdzie sie robi przeglad). Oczywiscie przy przerejstrowaniu paniusia o tym nie wspomniala :(. Zdiwilo mnie to troche iale podjechalem do najblizszej stacji obslugi pojzdow i zapytalem sie o takie zaswiadczenie. Koles nie bardzo wiedzial na pocztku o jakie zaswiadczenie chodzi ale po rozmowie z kims powiedzial ze moze przygotowac takie zaswiadczenie na poniedzialem - koszt 150 zl.
Czy wam przy rejestrowaniu tez o takei zaswiadczenie prosili? Przeciez koles ktory prowadzil te nauke jazdy juz chyba je wyrestrowal - czy moze diagnosta sprawdza czy nie ma dodatkowych pedal etc?
Za tydzien konczy mi sie przeglad wiec zalezy mi na odpowiedzi
Dziekuje
kolo1212
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1990

18 Sie 2012, 11:59

kolo1212 napisał(a): Przeciez koles ktory prowadzil te nauke jazdy juz chyba je wyrestrowal -

Masz przeciez KP i jezeli poprzedni właściciel zlikwidował "L" to fakt ten musi być tam wpisany...
kolo1212 napisał(a):Czy wam przy rejestrowaniu tez o takei zaswiadczenie prosili?

Oczywiście ze musisz takie zaświadczenie przedstawić w WK bo inaczej pojazd jest dalej traktowany jako "L"...
Ja osobiście jak robię OBT takiego samochodu i klient zyczy sobie likwidacji "L" ,"GAZ" ...itp to nie pobieramy dodatkowej opłaty.... :(
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014