Rejestracja a ubezpieczenie

09 Lut 2011, 19:04

Witam,
dzisiaj kupiłem CC SPORTING, ubezpieczenie na poprzedniego właściciela jest do 1 lutego. W piątek chciałbym przerejestrować samochód na siebie. Czy mogę jeździć autem zarejestrowanym na mnie z polisą na niego do 1 lutego? Trzeba coś robić? Jeżeli to ma znaczenie to będę wypowiadał umowę żeby później ubezpieczyć w innej firmie.
Hawk
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

09 Lut 2011, 19:09

Hawk napisał(a):dzisiaj kupiłem CC SPORTING, ubezpieczenie na poprzedniego właściciela jest do 1 lutego.

Czyli juz niewazne...
Hawk napisał(a):Czy mogę jeździć autem zarejestrowanym na mnie z polisą na niego do 1 lutego?

Nie...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

09 Lut 2011, 19:46

Pomyliło mi się. Do 1 marca mam. Czyli w dzień przerejestrowania muszę iść do mojej wybranej ubezpieczalni i opłacić go "na siebie"?
Hawk
Nowicjusz

09 Lut 2011, 20:28

Jeżeli chcesz przerejestrować auto, to musisz też dokonać aneksu do umowy OC. Dane w dowodzie rejestracyjnym i polisie OC muszą się zgadzać (głównie chodzi o numery rejestracyjne).
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

09 Lut 2011, 21:23

Tylko czy opłaca się robić aneks na 3 tygodnie. U mnie nie ma siedziby firmy obecnego OC.
Hawk
Nowicjusz

09 Lut 2011, 21:26

Hawk napisał(a):Tylko czy opłaca się robić aneks na 3 tygodnie.

Tylko pomyśl jak pozniej chcesz jezdzić... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Roadmap E - samochody elektryczne od Volkswagena
    "Roadmap E" koncern Volkswagen rozpoczyna największą w światowym przemyśle samochodowym ofensywę w dziedzinie samochodów elektrycznych. Najpóźniej do 2030 roku Volkswagen dokona elektryfikacji całej oferty swoich ...

09 Lut 2011, 22:48

na zmiane danych w OC masz 30 dni od dnia zakupu, (do tego czasu powinieneś jeździć z umową kupna sprzedaży pojazdu) na OC masz VIN pojazdu który jest niezmienny ;)
ale wystarczy telefon do ubezpieczyciela z informacją o zmienie właściciela pojazdu i polisy, jeśli zamierzasz wykupić OC w tej samej firmie to przyjdzie już z nowymi danymi jeśli nie i tak musisz złożyć wypowiedzenie
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)