Rejestracja a zagubiona karta pojazdu

20 Wrz 2012, 19:50

Witam zakupiłem pojazd w lutym ubiegłego roku i nie zwróciłem uwagi na brak karty pojazdu (wpisana w dowód) nie mogę zarejestrować nie mogę tez odebrać duplikatu itp bo wcześniejszy właściciel w 2009r nie zgłosił zbycia pojazdu i od paru miesięcy uznaje ze nie ma czasu nie ma kiedy nawet listu do wk wysłać. poradzi mi ktoś czy jest na to paragraf by skłonić go do wyrejestrowania czy wizyta u radcy prawnego czy adwokata coś da?? zaznaczę tez ze otrzymałem mandat za ''niedopełnienie obowiązku przerejestrowania pojazdu''100 zł
amon
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 2002
Auto: chevrolet chevy G10 sportVan
Silnik: 5.7tbi v8
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1988

20 Wrz 2012, 20:32

amon napisał(a): zaznaczę tez ze otrzymałem mandat za ''niedopełnienie obowiązku przerejestrowania pojazdu''100 zł

Ooo.... to coś nowego ! Kto i w jakich okolicznościach nałożył mandat ?
Poza tym kupiłeś auto w zeszłym roku czyli w 2011 a piszesz że poprzednie właściciel nie wyrejestrował auta w 2009 roku ! Mam wrażenie że opisujesz sytuacje na skróty bez podania szczegółów.Tym bardziej że
amon napisał(a): nie mogę tez odebrać duplikatu
O co chodzi ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

20 Wrz 2012, 20:56

auto miało właściciela przede mną który go nie zarejestrował a nabył je w 2009r po czym sprzedał mi w 2011. mandat dostałem podczas kontroli drogowej. bez paragrafu wpisanego itp. jest napisane niedopełnienie obowiązku przerejestrowania pojazdu i jako że mieszkam w małym mieście zapowiedziano mi że następnym razem dostane 500zł i każdym następnym po 500złale to najmniejszy problem bo owy własciciel miga sie od wysłania listy pocztą znalazłem kontakt do niego po umowie i serwisie społecznościowym wysłałem mu na mail po rozmowie telefonicznej skan umowy miedzy nim a następnym właścicielem i druczek do zgłoszenia zbycia wystarczy koperta i znaczek pisałem ze jak go nie stać to mogę mu wysłać na taksówkę na pocztę i znaczek dzwonie od lipca co czwartek i zapewnia mnie jutro wyśle dzwonie w środy do wk nadal nic.wiec auto nadal figuruje na niego a ja nie mogę odebrać duplikatu zagubionej karty pojazdu lub jakoś to oni inaczej nazwali
amon
Nowicjusz

20 Wrz 2012, 21:16

amon napisał(a):zaznaczę tez ze otrzymałem mandat za ''niedopełnienie obowiązku przerejestrowania pojazdu''100 zł

Pierwszy raz coś takiego słyszę.... :shock: Ja na Twoim miejscu obrałbym azymut do tego policjanta i niech wpisze Ci podstawę prawną na tą okolicznośc.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

21 Wrz 2012, 05:40

jak wspomniałem małe miasto a jak juz zacznie sie z nimi wojne to raczej marne szanse. doczepi sie do czegoś innego.
amon
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corona 1957 rok
    Pierwsza Corona pojawiła się na rynku w 1957 roku. Początkowo Corona była oferowana z litrowym silnikiem o mocy 33 KM. W 1959 roku został on zastąpiony nowym 45-konnym silnikiem o tej samej pojemności. Kompaktowy samochód ...
    Seat Leon III - oszałamiający design
    "Dzięki swojemu dynamicznemu i pewnemu charakterowi, nowy SEAT Leon odnajduje należne mu miejsce. Ma zdecydowany wygląd”, mówi Alejandro Mesenero-Ramanos, szef zespołu projektantów SEAT-a. "Swoim wyglądem ...