Rejestracja Auta z Holandii z instalacja LPG

15 Kwi 2019, 19:13

WItam.

Jestem nowy na forum. Chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych ludzi czy może ktoś zetknął się z problemem który mam obecnie.

A mianowicie około rok temu założyłem instalacje gazową w Polsce do auta zarejestrowanego w Holandii. Ni zgłosiłem tego faktu w RDW bo pierwotnie auto miało tak jeździć tylko miesiąc albo dwa jednak z pewnych przyczyn musiało dłużej pozostać na holenderskich tablicach. W obecnej chwili auto przyjechało do Polski zostało wyrejestrowane w RDW. Tutaj też pojawia się problem: nie mogę zrobić przeglądu w aucie bo nie mam adnotacji w holenderskim dowodzie rejestracyjnym o zamontowanej instalacji LPG.

Czy jest jakaś możliwość żeby zarejestrować auto bez demontowania instalacji i rejestrowania auta jako benzyniak bez LPG.

Posiadam wszystkie papiery (homologacje, legalizacje butli, fakture montażu)
przemo198914
Obserwowany

16 Kwi 2019, 20:19

przemo198914 napisał(a):Czy jest jakaś możliwość żeby zarejestrować auto bez demontowania instalacji i rejestrowania auta jako benzyniak bez LPG
Tak..z przegięciem przepisów ale...
przemo198914 napisał(a):Posiadam wszystkie papiery (homologacje, legalizacje butli, fakture montażu)
Udać się do tego warsztatu co wczesniej zakładał instalkę LPG i niech wystawią nowe dokumenty z nową datą... :P Oczywiscie dokument na zbiornik pozostaje ten sam...Nie jest to zgodne z przepisami ale tylko taką masz drogę zeby zalegalizować instalkę LPG bez jej demontazu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...