Rejestracja - auto z Niemiec

06 Lip 2008, 20:48

siemka.przyprowadzilem sobie autko z niemiec..dostalem 2 dok,,brief i umowa kupna...zrobilem przeglad,zlozylem dokumenty w skarbowce(zaplacilem 160zl),zlozylem dokumenty w celnym,tlumaczenia 100zl, wiem ze musze jeszcze odebrane dokumenty ze skarbowki i celnego zlozyc w wydziale komunikacji ale czy to wszystko?wszystko mialo wyniesc jakies 1300 zl to gdzie bede musial zaplacic reszte tej sumy?
kupujacy76
Nowicjusz

07 Lip 2008, 00:59

cześć wszystkim ;)

ja mam takie pytanko bo jestem właśnie na kupnie auta i chciałem zapytać jakie dokumenty musi mieć auto sprowadzone z niemiec by móc je zarejestrować w polsce ???? bardzo proszę o pilną odpowiedź. . . dzięki z góry za pomoc
pozrawiam
mxgts
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

08 Lip 2008, 19:35

kupujacy76 a dlaczego masz tylko brief a nie masz dowodu rejestracyjnego. jesli nie masz to nie chce cie martwic ale nie zarejestrujesz takiego auta. do opłat musisz dodac jeszcze opłate recyklingową 500 zł i rejestracje 245 zł.
mxgts jak wyżej : dowod rejestracyjny i karta pojazdu lub dowod rejestracyjny czesc I i II, umowazakupu lub rachunek
pozdrawiam
kropka1
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
    Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...