Rejestracja - auto z Niemiec

06 Lip 2008, 19:48

siemka.przyprowadzilem sobie autko z niemiec..dostalem 2 dok,,brief i umowa kupna...zrobilem przeglad,zlozylem dokumenty w skarbowce(zaplacilem 160zl),zlozylem dokumenty w celnym,tlumaczenia 100zl, wiem ze musze jeszcze odebrane dokumenty ze skarbowki i celnego zlozyc w wydziale komunikacji ale czy to wszystko?wszystko mialo wyniesc jakies 1300 zl to gdzie bede musial zaplacic reszte tej sumy?
kupujacy76
Nowicjusz

06 Lip 2008, 23:59

cześć wszystkim ;)

ja mam takie pytanko bo jestem właśnie na kupnie auta i chciałem zapytać jakie dokumenty musi mieć auto sprowadzone z niemiec by móc je zarejestrować w polsce ???? bardzo proszę o pilną odpowiedź. . . dzięki z góry za pomoc
pozrawiam
mxgts
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

08 Lip 2008, 18:35

kupujacy76 a dlaczego masz tylko brief a nie masz dowodu rejestracyjnego. jesli nie masz to nie chce cie martwic ale nie zarejestrujesz takiego auta. do opłat musisz dodac jeszcze opłate recyklingową 500 zł i rejestracje 245 zł.
mxgts jak wyżej : dowod rejestracyjny i karta pojazdu lub dowod rejestracyjny czesc I i II, umowazakupu lub rachunek
pozdrawiam
kropka1
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Mirage debiutuje w Japonii
    Nowy Mitsubishi Mirage to globalny, nieduży samochód, który z założenia jest paliwooszczędny, niedrogi i kompaktowy (łatwy w prowadzeniu), czym spełniać ma wszelkie wymagania stawiane kompaktom zarówno ...
    Toyota silniki 1JZ-GTE i 2JZ-GTE
    Sześć cylindrów w układzie rzędowym. Pojemność: od 2,5 do 3 litrów. Zalety: dostępność i dobry potencjał do tuningu. Silniki Toyoty z rodziny JZ zyskały już status legend. Solidny żeliwny blok jest w stanie ...