Rejestracja itp.

08 Lip 2008, 20:41

Witam. Mam motor 125 cc . Mam 16 lat i niewiem czy moge go zarejestrować i czy moge nim wogóle jeżdzić. Proszę o pomoc jak mam to zrobić czyli jak zarejestrować itd. :)
Mlody18
Nowicjusz

08 Lip 2008, 21:47

Jezeli umowa zakupu jest tylko na ciebie to najprawdopodobniej (zalezy od WK) twoj tata albo mama bedzie musiala napisac oswiadczenie ze wyraza zgode na rejestracje motoru na ciebie. jezeli jest to motocykl to raczej nie mozesz jezdzic ale jezeli zrobisz z niego motorower to na karte motorowerowa tak
kropka1
Początkujący

10 Lip 2008, 18:58

Obawiam się,że nie będziesz mógł nim jeździć,ponieważ potrzebne jest na ten pojazd prawo jazdy kat.A(pojazd powyżej 50ccm poj.).Możesz je uzyskać,mając 18 lat,a obecnie pracują podobno nad ustawą,żeby można było zrobić prawko kat.A dopiero w wieku 25 lat.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Lip 2008, 23:02

ani an siebie nie zarejestrujesz ani nie bedziez mugł nim jezdzic. mozesz jedziec na karte motorami do 50cm3 a on ma 125cm3 a umowe musisz miec spisana na ojca i ty dopiero mozesz byc jego współwłascicielem
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fotel samochodowy Toyoty z drukarki 3D
    Fotele samochodowe zazwyczaj nie należą do najwygodniejszych, choć bywają chlubne wyjątki. Producenci mają w tej dziedzinie jeszcze wiele do zrobienia. Dzisiejsze fotele samochodowe konstruowane są z wykorzystaniem dość starych ...