Rejestracja na wspówłaściciela z innego miasta

20 Lut 2009, 13:32

Witam. jako że to mój pierwszy post chciał bym się ogólnie przywitać. Jestem maniakiem motoryzacji, obecnie jeszcze się uczę w kierunku mechaniki itp. :) A teraz Mam pytanie. jako że chce mieć tańsze ubezpieczenia chce zarejestrować samochód na siebie i na współwłaściciela który ma 60% zniżek (ja mam zwyżki :/ ) i teraz mam takie pytanie. czy współwłaściciel może być z innego miasta ? I czy będzie On brany pod uwagę przy ubezpieczeniu skoro nie zamieszkuje w tym samym mieście ? Ale żebym jeździł na tablicach z mojego miasta. Pytam się bo po prostu nie mam rozeznania w tym temacie... Z góry dziękuje za odpowiedz.
wincu
Nowicjusz

20 Lut 2009, 16:20

Współwłaściciel może być z innego miasta.
Dobrze jest kupując na umowie wpisać najpierw Ciebie a potem osobę z innego miasta - będzie prościej przy rejestracji.

Pamiętaj o podpisach Twój i współwłaściciel na umowie oraz o tym, że do rejestracji będziesz potrzebował upoważnienie od tej osoby dla Ciebie. Sprawdź w swoim urzędzie czy wystarczy zwykłe upoważnienie, czy też może wymagają jego dowodu osobistego lub notarialnie poświadczonego podpisu na upoważnieniu.

Co do OC to nie wiem, zadzwoń do jakiejś firmy i o to zapytaj a najlepiej u tego kto Ci będzie ubezpieczał

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

20 Lut 2009, 16:39

ok dzięki. Tylko pytanie mam jeszcze jedno. Bo na umowie Kupna-sprzedażny jest rubryka tylko na jednego właściciela... Czyli gdzie tego drugiego upchnąć ? Zrobić jeszcze jedna rubrykę na drugiego właściciela ? I pytanie jeszcze jedno :P Czy da się jakoś tak zrobić żeby współwłaściciel nie stracił zniżek (jeśli swój samochód ma w innym ubezpieczycielu). oraz czy podczas stłuczki traci się 10% czy więcej i na jak długo ?
wincu
Nowicjusz

20 Lut 2009, 20:57

Co do umowy to musisz zrobić drugą rubrykę by dopisać drugą osobę.

Jak chodzi o zniżki to zalecam kontakt z firmą ubezpieczeniową.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam