Rejestracja na wspówłaściciela z innego miasta

20 Lut 2009, 12:32

Witam. jako że to mój pierwszy post chciał bym się ogólnie przywitać. Jestem maniakiem motoryzacji, obecnie jeszcze się uczę w kierunku mechaniki itp. :) A teraz Mam pytanie. jako że chce mieć tańsze ubezpieczenia chce zarejestrować samochód na siebie i na współwłaściciela który ma 60% zniżek (ja mam zwyżki :/ ) i teraz mam takie pytanie. czy współwłaściciel może być z innego miasta ? I czy będzie On brany pod uwagę przy ubezpieczeniu skoro nie zamieszkuje w tym samym mieście ? Ale żebym jeździł na tablicach z mojego miasta. Pytam się bo po prostu nie mam rozeznania w tym temacie... Z góry dziękuje za odpowiedz.
wincu
Nowicjusz

20 Lut 2009, 15:20

Współwłaściciel może być z innego miasta.
Dobrze jest kupując na umowie wpisać najpierw Ciebie a potem osobę z innego miasta - będzie prościej przy rejestracji.

Pamiętaj o podpisach Twój i współwłaściciel na umowie oraz o tym, że do rejestracji będziesz potrzebował upoważnienie od tej osoby dla Ciebie. Sprawdź w swoim urzędzie czy wystarczy zwykłe upoważnienie, czy też może wymagają jego dowodu osobistego lub notarialnie poświadczonego podpisu na upoważnieniu.

Co do OC to nie wiem, zadzwoń do jakiejś firmy i o to zapytaj a najlepiej u tego kto Ci będzie ubezpieczał

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

20 Lut 2009, 15:39

ok dzięki. Tylko pytanie mam jeszcze jedno. Bo na umowie Kupna-sprzedażny jest rubryka tylko na jednego właściciela... Czyli gdzie tego drugiego upchnąć ? Zrobić jeszcze jedna rubrykę na drugiego właściciela ? I pytanie jeszcze jedno :P Czy da się jakoś tak zrobić żeby współwłaściciel nie stracił zniżek (jeśli swój samochód ma w innym ubezpieczycielu). oraz czy podczas stłuczki traci się 10% czy więcej i na jak długo ?
wincu
Nowicjusz

20 Lut 2009, 19:57

Co do umowy to musisz zrobić drugą rubrykę by dopisać drugą osobę.

Jak chodzi o zniżki to zalecam kontakt z firmą ubezpieczeniową.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowca i narciarz w jednym stali domu
    Zadając pytanie: Co łączy kierowcę i narciarza? Pewnie większość osób odpowiedziałaby, iż łączy ich samochód, którym narciarze najczęściej docierają pod stok narciarski. Jednak obie te grupy mają ze sobą ...
    Jak przygotować się do jazdy?
    Najbardziej tragiczne zdarzenia na drodze to te ze skutkiem śmiertelnym, jednak nawet kiedy wszyscy uczestnicy wypadku przeżyją, jego następstwa mogą odczuwać do końca życia. Najnowsze badania wykazały, że urazy głowy, rdzenia ...