Rejestracja samochodu z niemiec

13 Cze 2017, 11:58

Witajcie!

Mam kilka pytań odnośnie formalności. Wysłałam wczoraj wieczorem deklarację AKC-u oraz od razu przelew z opłatą. Następnie wniosek o wydanie zaświadczenia o opłaceniu akcyzy. Po jakim czasie można spodziewać się odnotowania wpłaty i zaświadczenia? Jak to jest z opłatą skarbową za zaświadczenie, bo na stronie PUESC nie ma w instrukcji informacji o konieczności jej uiszczenia, a na niektórych stronach jest (a instrukcję mają nieaktualną, podany jest Kraków, a nie Nowy Targ, więc trudno zgadnąć, które informacje są aktualne). No i przy okazji opłaty skarbowej kolejne pytanie.. Na jakie konto je uiszczać? UM w Nowym Targu, czy właściwym miejscowo dla mnie? Strasznie ciężko znaleźć aktualne i sprawdzone informacje na ten temat, więc mam nadzieję, że ktoś doświadczony pomoże ;)
r3turn
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2008
Auto: CORSA

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    [B] Getz 1,3 / Micra K12 1,2 / 206 1,4 / Fabia I 1,4
    Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 75KM - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2003 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Hyundai Getz 1,3 - 82KM - Nissan Micra ...