Rejestracja.

16 Kwi 2017, 21:30

Witam.
Mam kilka pytań odnośnie rejestracji pojazdu. Kupiłem właśnie swój pierwszy samochód. We wtorek planuje iść do urzędu i go zarejestrować. Ile trwa cały ten proces? Na miejscu dostanę tymczasowy dowód a następnie do 30 dni stały?
Pytam w związku z tym że za niecałe dwa tygodnie wyjeżdżam za granicę. Czy może ktoś upoważniony odebrać stały dowód? Znalazłem informację że przy odbiorze potrzebna jest karta pojazdu. Czy muszę ją mieć podczas jazdy? jak w takim razie rozwiązać problem odbioru stałego dowodu? Z góry dziękuje za rozjaśnienie sytuacji.
WicherZmian
Nowicjusz

Auto: Nie mam

17 Kwi 2017, 16:08

WicherZmian napisał(a):Czy może ktoś upoważniony odebrać stały dowód? Znalazłem informację że przy odbiorze potrzebna jest karta pojazdu.
Jezeli w WK dasz upowaznienie dla takiej osoby/formalności załatwisz na miejscu,koszt chyba 17.-zł/to owszem osoba ta moze w zastępstwie Ciebie odebrać nowy DR.Karta pojazdu musi byc oddana w momencie kiedy będziesz chciał pojazd przerejestrowac w WK.
WicherZmian napisał(a):Czy muszę ją mieć podczas jazdy?
Nie,wystarczy tylko i wyłącznie DR...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy silnik LPG w nowym Renault Clio i nowym Capturze
    Nowa jednostka ma zdecydowanie lepsze osiągi, a jednocześnie znacznie niższe zużycie paliwa i emisję CO2. Jest zasilana benzyną oraz gazem LPG i wykorzystuje sprawdzone rozwiązania fabryczne, jest łatwa w obsłudze, przystępna ...