Mam od lat kilku rejestrator w lusterku samochodowym o nazwie Smartcam HSJ-223D.
Ostatnio mu coś odwaliło.
Zawsze po uruchomieniu auta z automatu włączał się na kilkanaście sekund po czym ekran w lusterku się wyłączał. Obecnie się nie wyłącza. Sprawdziłem czy wogóle nagrywa i okazało się że od dawna nie co stwierdziłem po datach plików. Gdy wciśnie się przycisk menu nie wyskakują opcje - ekran tylko mignie i tyle.Po użyciu przycisku reset następuje restart urządzenia ale nic to nie zmienia bo nie przywraca menu i innych funkcji.
Możliwe że dało by się go jakoś przywrócić do życia np przez aktualizację softu lub jego wgranie od nowa z tym że nie posiadam firmware.
Firma która to sprzedała Smartcams istnieje jako sklep internetowy i sprzedaje te urządzenia lecz kontakt z nią na dzień dzisiejszy ( a próbuję od tygodnia) jest niemożliwy- nikt nie odbiera jednego z podanych numerów telefonu a drugi numer jest nieosiągalny.Chciałem ich zapytać o ten problem lub o oprogramowanie ale się nie da.
Po zakupie gdy jeszcze był z tą firmą kontakt mówili że udostępniają soft.
Tu załączę filmik gdzie widać jak ten sprzęt się zachowuje
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Mam też adres Chińskiego producenta ale w ofercie nie ma tych rejestratorów na chińskiej stronie i nie odpowiadają na maila w tej kwestii.
Otwarłem je by zajrzeć do środka czy tam wizualnie jest ok i wygląda ok. Przy okazji procek który jest na płytce to Allwiner tech A20 dual-core T .
Może ktoś wie jak to urządzenie przywrócić do życia albo ma firmware i może udostępnić?
Pozdrawiam