Rejstracja "anglika"

25 Cze 2008, 11:48

Witam! Słyszałem, że można już normalnie rejestrować auta z Anglii na zasadzie jednolitych przepisów unijnych. Jak rozwiązać problem świadectwa homologacji, bo to jest angielska taksówka i nic takiego nie mam?
rostryszard
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona Góra

28 Lip 2008, 12:59

Dołączam się do pytania-obecnie przebywam w Anglii ale niedługo planuje zjazd jakimś autem tu zakupionym.Jakie sa obecnie przepisy co do rejestracji angielskiego auta,wiem ze trzeba przełożyc układ kierowniczy itp ale czy po takiej operacji można bez problemu zarejestrowac auto?Proszę o szybkie odpowiedzi bo wyjazd tuż tuż :D
LysoL
Nowicjusz

29 Lip 2008, 06:38

nie jestem expertem
ale sprawa wygląda mnie więcej tak ;
jeśli przełożycie kierę -zakład który to robi załatwia wam przegląd !!
z załatwionym przeglądem nie powinno być problemów z rejestracją
jeśli chcecie mieć kiere po prawej to drogi są trzy;
albo znajdziecie diagnostę który zrobi wam przegląd z kierą po prawej(i co roku będziecie się użerać na przeglądzie)
albo pismo do ministra infrastruktóry-w przypadku aut zabytkowych
albo wnosek do trybunału w hadze nt.zasadności poskich przepisów prawa
które jest niezgodne z prawem unijnym
przekładki anglików
500244252
sawik
Nowicjusz

Miejscowość: pabianice

29 Lip 2008, 07:56

Albo kupic auto w Anglii z MOT (angielski przeglad) na rok a w polsce tylko oc wykupywac ale to info juz w innym topicu.Dzieki za szybka odpowiedz
LysoL
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Adaptacyjne światła AHS (2012)
    Opracowany przez japońską markę Lexus, system adaptacyjnych świateł drogowych AHS (Adaptive High-beam System) pozwala maksymalnie wykorzystać moc świateł drogowych, nie oślepiając innych użytkowników drogi. To rozwinięcie ...