Rekord motocyklisty na autostradzie!

31 Gru 2007, 02:02

frafel1 napisał(a):a ja chiałbym pojechac motocyklem 400 km/h po autostradzie i zobaczyć co to za uczucie ..... Tyle z mojej strony :) :) :)

Z ta predkoscia drog ktora ma metrow 50 wydaje sie jakby miala pol !
kasia_org
Nowicjusz

19 Lut 2008, 13:20

280km to naprawde kamikaze. No ale coś mi się zdaje że polak dorwał motocykl w Anglii :P
Krzysiek182
Nowicjusz

10 Mar 2008, 22:46

moim zdaniem to nietylko kamikadze :D hehe dawcy nerek :P
bigboy
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 11
Miejscowość: Ratowice

11 Mar 2008, 17:45

bigboy napisał(a):moim zdaniem to nietylko kamikadze :D hehe dawcy nerek :P

Powiedz to motocykliście w oczy ... Gwarantuję obicie ... pysia.
Bo drogi moherowy kierowco, trzeba odpowiadać za słowa.
Bo wypadki nie są zazwyczaj śmieszne.
Bo biker nie jest chroniony warstwą blachy i na własnej skórze odczuwa skutki swoich błędów i niestety, błędów ślepych nieudaczników w puszkach. I niestety ta druga opcja zdarza się znacznie częściej.

A przy okazji ... to nie motocyklista rozbił się na Puławskiej jadąc 200 w mieście.
Robię mniej więcej równo, po 20tys.km rocznie samochodem i motocyklem i uważam że to kierowcy samochodów mają więcej za skórą ... fakt, jest ich o wiele więcej.
Klub Anonimowych Piratów Drogowych KAPD
Zbycho
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

11 Mar 2008, 17:51

Poza tym motocyklista najczęściej zabija siebie a kierowca samochodu...
Susza tłumi, zagłusza, wywija i o dno wali... Zachwiany... Zachwiany...
SuperFly
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: brać hajs?

11 Mar 2008, 20:08

Można spekulować między motocyklistami, kierowcami osobówek, ale co by nie powiedzieć wszyscy popełniają błędy..
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy poślizg – trudne doświadczenie kierowcy
    Pierwszy poślizg w życiu to dla każdego kierowcy bardzo trudne doświadczenie, a opanowanie takiego poślizgu w warunkach drogowych bez odpowiedniego przeszkolenia jest prawie niemożliwe. Co robić, aby uniknąć sytuacji, gdy ...

11 Mar 2008, 23:20

Zbycho napisał(a):Bo biker nie jest chroniony warstwą blachy i na własnej skórze odczuwa skutki swoich błędów i niestety, błędów ślepych nieudaczników w puszkach. I niestety ta druga opcja zdarza się znacznie częściej.

Nie spoko. To kierowcy samochodów jeżdżą jak ciapy, a motocykliści, to super wytrawni kierowcy. Zabije się taki, a koledzy mają pretensję, że mu osobówka wyjechała. Nie no, pewnie, korek na 3 km, a motocyklista wyprzedza wszystkich 120 km/h, bo jest szybszy i mniejszy to się zmieści. Ktoś z przodu chce się wysunąć deko, żeby zobaczyć lepiej ile tego korka jeszcze jest. W mnóstwie reflektorów za sobą musiałbym się spodziewać tego motocyklisty, żeby nie doszło do wypadku.
Ale przecież to on wyjechał i to jego wina, a nie zapierdalającego motora.

Sam miałem kiedyś taką sytuację. Wyjeżdżałem na drogę, oczywiście z podorządkowanej. Po lewej nic nie jechało, po prawej jakieś dwa światła obok siebie, tak daleko ode mnie, że w przypadku gdyby to był samochód zdążyłbym wyjechać, wysiąść z auta, zrobić 10 przysiadów, poklepać się po tyłku i odjechać. Ale to były dwa jadące obok siebie motory. Ledwo wyjechałem i zjechałem do prawej, a ci gwizdnęli mi tak, że myślałem, że mi lusterka urwie. W razie wypadku, to oczywiście ja byłbym mordercą i zawalidrogą, a nie ci super-rajdowcy.

Powiem tak. Nie bronię ludziom jeździć jak wariaci, ale do cholery (!) zapierdalasz 200 km/h, to chociaż później (jak wyjedziesz obronną ręką) nie pierdziel, że nie Twoja wina! Łatwo na kogoś zrzucić winę!

A przy okazji ... to nie motocyklista rozbił się na Puławskiej jadąc 200 w mieście.
Robię mniej więcej równo, po 20tys.km rocznie samochodem i motocyklem i uważam że to kierowcy samochodów mają więcej za skórą ... fakt, jest ich o wiele więcej.

Ta... . Ilu jest kierowców samochodów, a ile motocyklistów... .
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Mar 2008, 14:20

A wy ile jechaliście najwięcej?? Jeśli ktoś ma wogóle motocykl..
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999