Rekordy Fiata

21 Mar 2008, 17:07

Rok 2007 był z pewnością rekordowy dla Fiata Auto Poland.Po pierwsze fiat zakończył rok z rekordowym zyskiem,który wyniósł 350mln.zł. netto.A po drugie w tyskiej fabryce produkcja samochodów sięgnęła niemal 362 tys.sztuk!Jest czego pogratulować :D
"Uważam,że Ferrari to miniaturowa wersja Boga"
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skoczów

21 Mar 2008, 17:09

Od jakiegoś czasu samochody tej marki są dużo ładniejsze i chyba lepsze a cena konkurencyjna z tąd ta sprzedaż.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Mar 2008, 17:15

Znajoma kupiła sobie Fiata 500. Autko bardzo kobiece, ale podoba mi się :) ładnie wygląda, wnętrze również w dobrym stylu. Oczywiście ja sam bym takiego nie chciał ale jeśli chodzi o kobietę w sam raz :D
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

21 Mar 2008, 17:15

Czy ja wiem..Mi sie osobiście nie podobają,ponieważ wszystkie są bardzo podobne.Ale to pewnie ze względu na jak najniższe koszta produkcji.Przykładowo dzięki temu iż Bravo i Croma mają te same światła Fiatowi udało sie zaoszczędzić 14mln.euro.Zobaczymy jak będzie z Fiatem w przyszłości ;)
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Mar 2008, 17:17

A mi np. podoba się nowe Brawo
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Mar 2008, 17:23

Ja ciekaw jestem, czy Fiat swoim nowym Bravo będzie mógł pod względem sprzedaży ścigać się z Toyotą. Tańszego kompakta ma chyba tylko Kia i Hyundai.

Ale czy nowe Bravo to solidna jakość?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia TECHNOLOGII SKYACTIV Mazdy
    Na czym polega technologia SKYACTIV Mazdy wyjaśniamy poniżej: - Technoligia SKYACTIVE-G - Technoligia SKYACTIVE-D Luty 2012 : Mazda CX-5, pierwszy z serii nowych modeli Mazdy ze wszystkimi elementami TECHNOLOGII SKYACTIV ...

21 Mar 2008, 17:24

chodzi ci o Yaris-ke??
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Mar 2008, 17:36

Ja uważam,że jak najbardziej.Nowe Bravo jak kolega wcześniej napisał jest w bardzo atrakcyjnej cenie.Już za 63 990 zł otrzymamy Bravo ze świetnym silnikiem diesla 1.6 M-jet dysponującym mocą 120KM i dającym Bravo przyzwoite osiągi.A cena podstawowego modelu to zaledwie 49 900 zł.Wnętrze też nie budzi zastrzeżeń,a nawet można powiedzieć,że jest ładne.To czego brakowało poprzednikowi Bravo czyli Stilo to napewno stylistyka nadwozia,która napewno nie kojarzyła się z włoską(przynajmniej mi).Bravo ma duże szanse odnieść sukces i myślę że odniesie,choć mi się osobiście nie podoba ze względu na podobieństwo do Grande Punto(przód auta).
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Mar 2008, 21:00

Właśnie chodzi o to, że gdyby patrzeć na cenę, osiągi silników (jest turbo 1.4 o mocy 150 KM!!!) i wygląd auta, to Bravo z łatwością mogłoby pobić konkurentów.
Ludzie jednak cenią też niezawodność, a z tym u Fiata nigdy nie było rewelacji. Ciekawi mnie jak jest teraz.
Chociaż w przypadku nowych aut myślę, że można spokojnie pojeździć Bravo 4 lata bez stresów.

Czy chodzi mi o Toyotę Yaris? Też, chociaż Yaris to inna, niższa klasa dla Bravo, czyli trudno tutaj porównywać wyniki sprzedaży.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Kwi 2008, 17:49

Bravo Bardzo ładnie się prezentuje, uważam ze jeden z lepszych samochodów Fiata. Cena 47 990 zł. to dobra cena, a do tego teraz otrzymasz trzy lata gwarancji. Fiat 500 to jest inny samochód bardzo mi się podoba :) a do tego jest jak na taką klase bardzo wygodny
INFOFIAT
Nowicjusz

06 Kwi 2008, 23:15

Wygląd wyglądem ale popatrzmy co kryje się pod maską , jak slyszałem fiaty nie cieszą sie opinią aut mało awaryjnych , ja sam bym w zyciu nie kupił Fiata , wolę już swojego Lanosa , moze Marka Daewoo nie jest lubiania i wykonanie jest slabe ale silniki oraz pozostałość jest godna polecenia :)
Havez
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siemianowice Daewoo Lanos 1,5SX

07 Kwi 2008, 00:21

Kolego wykasuj ze swojego podpisu obraz. Przeczytaj sobie regulamin....jak nie, będzie ostrzeżenie.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

08 Kwi 2008, 16:47

marki samochodow sie zmieniaja na lepsze i na gorsze, na gorsze zmieniaja sie te slawne marki i luksusowe np. mercedes BMW ipt. a na lepsze Fiaty,Ople,Fordy, :) mis ie nowe fiaty nawwt podobaja ale niewszystkie
WiemCoMówięMówieCoWiemDużoWiemWiecDużoMówię
bigboy
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 11
Miejscowość: Ratowice