Remault Megane 1.9 dci nie odpala

27 Kwi 2009, 09:26

Witam!
Mam mały problem z renault megane scenik z 2000r. 1.9 dci
Wczoraj wracając z mazur zatankowałem paliwo na stacji zrobiłem ok 20 km i zatrzymałem się przy przydrożnym sklepie po powrocie ze sklepu ku mojemu ździwieniu auto niechciało już zapalic wcześnije wszystko było ok moc i kultura pracy nie pozostawiały nic do rzeczenia także nie powinna być to wina paliwa. Na desce nie zapaliła się żadna kontrolka ostrzegawcza. Po sholowaniu auta i podpjęci go do kompa wyskakuje błąd przekażnika świec żarowych. Autko jak postoi ok 5 minut to załapie obroty dojdą do 900 i gaśnie potem już się nie odzywa wcale.
Jak myślicie co może być tego przyczyną?
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie
  • 27 Kwi 2009, 10:38

sprawdz czy dochodzi paliwo,byc moze zatankowales brudne paliwo i zapchalo ci uklad paliwowy
    radek15
    Początkujący

Miejscowość: skierniewice

27 Kwi 2009, 13:54

Paliwo jest w przewodach.
    Dodam że gdy próbuje zapalic i kręce rozrusznikem to zapala mi się lampka servis i abs.
    Golf IV GTI 1.8 TURBO
    Nissan Terrano II 2.7 TDI
    BMW 328
    Bolo1989
    Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

28 Kwi 2009, 08:46

Z tego co czytałem to jest kilka możliwości. Między innymi może być zabrudzony czujnik położenia wału, zatarty wtrysk, albo pompka paliwa uszkodzona...
    opel calibra 2.0 OHC
    citroen xantia 1.9TD
    renault 19 1.9D
    opel corsa 1.4 OHC
    vw passat b5 3BG
    Radeo87
    Nowicjusz

Miejscowość: Zaręby
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Jakie samochody mają 6 biegów w benzynie i manualu?
      Jakie samochody mają 6 biegową skrzynię w benzynie? Skrzynia biegów musi być manualna (6 biegów do przodu + wsteczny). Możemy wziąć pod uwagę wszystkie auta, ale generalnie chodzi tu o wszystkie samochody.