Remonty silników śląsk

16 Kwi 2016, 00:26

witam, szukam sprawdzonego i dobrego warsztatu specjalizującym się remontami silników, poleci ktoś ?
toom
Początkujący

Prawo jazdy: 15 05 1980
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: clio/fabia
Silnik: 1.2 16v /sdi
Rok produkcji: 2003

16 Kwi 2016, 12:27

Mogę polecić ale nie na Śląsku,jakie to auto,wykonują remonty silników,które po remoncie nie różnią się w niczym od fabrycznych,ba,podejrzewam,że czasami są lepsze gdyż ta firma stosuje części lepdze w ptzypadkach gdy jakiś silnik jest felerny,np.słabe panewki,wadliwe głowice,itd.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Kwi 2016, 16:10

podaj namiary , kontaktowałem się z vag ekspert bo silnik 1.6 benzynka zaczyna olej pić i powiedziano mi że koszt naprawy w najlepszym wypadku 6 tyś, -chyba jakoś drogo?
toom
Początkujący

Prawo jazdy: 15 05 1980
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: clio/fabia
Silnik: 1.2 16v /sdi
Rok produkcji: 2003

16 Kwi 2016, 16:29

Dokładnie tyle zapłaciłem za remont silnika 190tki w 99r ,200tyś km na lpg i silnik nie wykazywał żadnych oznak zużycia.Tutaj otrzymasz gwarancję na dwa lata lub 100tyś km.Np.remont silnika CDI to koszt ok.3300euro.Nie opłaca się remontować silników tanich lub pochodzących z tanich aut.Oddział holenderskiej f-my MRT znajduje się w Starachowicach,znajdziesz kontakt w internecie:-P Raczej nie mają konkurencji w tym czym się zajmują,być może zmieścisz się w tej kwocie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

10 Wrz 2016, 17:40

polecam tego mechanika: Motortest. Robił silniki nawet sędziom, jest sprawdzony.
dsf11
Obserwowany

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moc zamknięta w żelu
    Pierwsze powstały jeszcze w połowie ubiegłego wieku. Obecnie znajdują coraz szersze zastosowanie także jako akumulatory samochodowe. Choć po dziś dzień niektórzy nie potrafią sobie wyobrazić elektrolitu w innej postaci ...
    Volkswagen Amarok Canyon - samochód terenowy
    Volkswagen Samochody Użytkowe prezentuje podczas tegorocznej Wystawy Samochodów Użytkowych IAA w Hanowerze wiele nowości. Obok nowego Cross Caddy kolejną atrakcją jest Amarok Canyon. Model ten pokryty jest lakierem ...