Witam.
Od 6 miesięcy jestem posiadaczem Renault Laguna II , 1,8 16V 2004rok. Przez ten okres nie miałem z autem żadnych problemów. Od około tygodnia zaczyna się dziać coś niepokojącego
Gdy auto jest zimne odpala od strzała , normalnie obroty schodzą z wysokich na niskie (normalne) czyli wszystko jest ok. Problem z odpaleniem pojawia się gdy auto jest rozgrzane. Gdy postoi do 15 minut odpali ale na 2 sekundy spadają tak drastycznie obroty że trzesie całym autem i dzwoni rura wydechu o podwozie , następnie wszystko wraca do normy. Gdy postoi rozgrzany powyżej 15 minut , po pierwszym odpaleniu zawsze zgaśnie , a za drugim odpali tylko że znowu na 2 sekundy spadną obroty i auto dostaje "padaczki", śmierdzi wtedy benzyną
![Niegrzeczny :naughty:]()
. Radzę sobie z tym tak że wciskam delikatnie pedał gazu aby przy odpaleniu nie spadały obroty. Ale ile można? Staje się to denerwujące. Chciałbym prosić o poradę , co może być przyczyną takiego zachowania auta. Czy może to mieć związek z wydechem który też mi podpada , bo nieraz dzwoni rura i taki dzwięk jakby gdzieś była dziurka.? Z góry dziękuję za podpowiedzi.