Renault 1.9 dTi nie odpala, mruga kontrolka świec żarowy

11 Sty 2007, 19:14

Witam.Mam problem z odpaleniem auta. Wczoraj wszystko było ok. a dziś rano kontrolka zaświeciła się jak zwykle tyle że po podgrzaniu świec zaczęła mrugać i auta nie można odpalić, świece i sterownik świec niedawno wymienione na nowe.Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
Seron
Nowicjusz

• 11 Sty 2007, 21:35

wydaje mi się że to związane jest z immobilajzerem
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

12 Sty 2007, 10:29

Dzięki.Mam jeszcze jedno pytanko. Jeżeli to immobilajzer to jak można to sprawdzić albo jak go ominąć? Czy jest taka możliwość aby zrobić to samemu w domu ?
    Seron
    Nowicjusz

12 Sty 2007, 15:52

Czy jest taka możliwość aby zrobić to samemu w domu ?

niestety nie,tylko tester diagnostyczny
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

12 Sty 2007, 22:26

Dzięki. Miałem nadzieję że można, ale bez testera to chyba tylko złodzieje potrafią. Pozdrawiam.
    Seron
    Nowicjusz

20 Gru 2009, 22:42

witam mam megane coupe 1,9 dti 2000 r wczoraj zabralem akumulator do domu zeby go naladowac bo juz mi nie odpalila jak zalozylem akumulator zaczela mrogac kontrolka swiec zarowych i mrogac caly czas i juz nie chce odpalic i centralny zamek przestal dzialac nawte kupilem nowy akumulator bo myslalem ze to pomoze ale nic nie pomoglo =[ co sie moze dziac ???? POMOCY !!!!!!!!!!
    Lennox
    Nowicjusz

Miejscowość: SOSNOWIEC

04 Lip 2010, 11:16

Witam,

Mam Renault Megane 1.9 dti z 2001 roku. Kiedy samochód jest zimny nie chce odpalić za pierwszym razem. Po odpaleniu z rury wydechowej wylatuje czarna "kula" spalin. Podejrzewam, że trzeba wymienić świece, ale nie wiem jakie kupić?? A może to inna przyczyna??
    Pomóżcie. Jakie świece polecacie??
    Yorgus25
    Yorgus25
    Nowicjusz

Miejscowość: Hiszpania