Renault 19 chamade przymierzam się do kupna

27 Sty 2008, 13:13

przymierzam się go kupić za około 4000 tyś pln. Co o nim sądzicie, wady zalety, prosiłbym również o wypowiadanie się ludzi którzy użytkowali lub użytkują ten samochód.
kaemo
Nowicjusz

27 Sty 2008, 17:03

Mój szwagier kiedyś miał 19 w skórze, wypasiona wersja...mam z nią złe wspomnienia...zagotowała się...głowica poszła...
Wizualnie auto mi się nie podoba, może rozejrzysz się za czymś ładniejszym?
Czemu akurat 19? A nie lepiej kupić np. Opla Vectrę A ?
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

27 Sty 2008, 23:05

Przyłączam się do Pitera: Moj kolega kupił sobie własnie 19. Po około tygodniu!! juz chce go sprzedać. Nie ma z nim żadnych problemów (przejechał raptem 200km). Niewygodny, głośny i wogóle jakoś mówił, że nie może się do niego przywiązać.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

28 Sty 2008, 17:16

Miałem od 93 do 99 roku. Kupiłem w salonie jeśli tak można było nazwać tę psią budę. Teraz mają tam full-wypas salon.
Ale do rzeczy. Jako że to było raczej dawno to w pamięci została tylko część wrażeń.
Dla żony wygodny, dla mnie arcyniewygodny. Baaardzo miękkie siedzenia dające jako pierwsze wrażenie komfortu i wygody po 200-300 kilo zamieniające w piekło dla d***.
Silnik 1,4 słaby, za słaby, być może z silnikiem 2L chodzi toto inaczej czyli lepiej.
Fajny patent to kontrolka poziomu oleju, mało użyteczne ale fajne.
Wykończenie, jakość O.K. bez żadnych zarzutów.
Prowadzenie O.K.
Należy uwzględnić że autko ma w tej chwili około 15-18 lat więc nie należy oczekiwać cudów. Cuda stoją w salonie i kosztują ... dużo ...
Klub Anonimowych Piratów Drogowych KAPD
Zbycho
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

29 Sty 2008, 23:09

Powiem tak. Miałem kiedyś taką renówkę. Silnik 1.8 benzyna + gaz w momeńcie kiedy się z nią rozstawałem miała przejechane 360tyś. silnik od około 190 tyś pracował na gazie. Popiero prz 350tyś. z autem zaczeły się małe problemy wysiadł rozrusznik (dostęp do niego to poprostu masakra) pozatyma falowanie obrotów i takie tam więc powymieniałem wszystkie przdwody świecie kopułkę, oleje filtry i sprzedałem auto.

Ogólnie renóweczkę wspominam miło, przejechała wiele kilometrów i niebyło znią żadnych powarznych problemów, zawsze dotarła do celu ( u aut francuzkich to żadkość). Przebieg silnika mówi sam za siebię że jest to silnik wytrzymały.

Przestrzegam Cię jednak przy kupnie renówki przed jej przebiegem, muszisz dobrze sprawdzić jego wiarygodność, takie elementy jak kierownica czy drążek zmiany biegów niezużywają się szybko w tym modelu, umnie pomimo 360 tyś. kilometrów przebiegu wyglądały one całkiem dobrze. (przyznam sie że ja przed sprzedażą w swoin aucie troszeczkę zmniejszyłem przebieg na 200 tyś. kilometrów) Więc radzę Ci uwarzażać.
Renówkę 19 bardzo trapi rdza na przedniej masce i nadkolach, więc sprzadź te elementy przed kupnem auta. Pozdrawiam!
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trójwymiarowa konfiguracja samochodu
    Audi to pierwszy na świecie producent samochodów używający trójwymiarowych wizualizacji w konfiguratorze produktowym. Zamiast statycznych obrazów jakie znamy z przeszłości, klient może teraz w czasie ...