Renault Clio 1.4 Instalacja gazowa

05 Sie 2010, 21:27

Dzień dobry
Kupiłem auto z instalacją gazowa nie wbitą w dowód.Brak jakichkolwiek papierów na ten gaz.Co robić??Pomocy
Ostatnio edytowany przez seba190780, 06 Sie 2010, 19:11, edytowano w sumie 1 raz
seba190780
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

06 Sie 2010, 09:23

To po co kupowałeś jak nie było papierów? Jak chcesz żeby auto przechodziło przeglądy to musisz mieć wbite w DR LPG jak nie masz faktury, legalizacji zbiornika to nikt Ci nie wbiję w wydziale komunikacja LPG. Wiem tylko, że legalizację zbiornika da się jakoś odzyskać ale jak nie ma rachunku, faktury, że zakładał to profesjonalny warsztat a nie pan Henio w szopie to jest duży problem i chyba może pomóc tylko jakiś miły gazownik.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

06 Sie 2010, 11:15

Ma ktoś namiary na warsztat który mnie wybawi z tej opresji.Zależy mi na tej instalacji jednak chciałbym mieć pewność,że ona jest bezpieczna.
seba190780
Nowicjusz

06 Sie 2010, 19:13

Tego nie zrobi ci żaden gazownik. Jeżeli na instalację nie masz faktury i homologacji zbiornika, to jedynym rozwiązaniem jest pojechac go gazownika, zdemontować instalację i założyć nową. Papier od zbiornika można odzyskać, ale nie bardzo się to opłaci. Lepiej od razu założyć nowy zbiornik. Zalezy to oczywiście od tego, ile lat ma ta instalacja.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

06 Sie 2010, 22:36

MotoAlbercik napisał(a):Tego nie zrobi ci żaden gazownik

Tego to nie byłbym taki pewny.Moze argument w postaci $$$$$ złamie kogoś kto sie pokusi o wystawienie F-ry oraz Swiadectwa montazu instalacji.... :?: :?: Ale czy to się oplaci jemu... :?: :?:
MotoAlbercik napisał(a):Papier od zbiornika można odzyskać, ale nie bardzo się to opłaci

Opłaci,opłaci się.Duplikat potwierdzenia na zbiornik gazowy kosztuje ok.50.-...
MotoAlbercik napisał(a):Zalezy to oczywiście od tego, ile lat ma ta instalacja.

Tyz prowda... :!: :!: :grin:
seba190780 napisał(a):Zależy mi na tej instalacji jednak chciałbym mieć pewność,że ona jest bezpieczna.

To oddaj do gazownika niech Ci to zrobi od początku na tych częściach i wystawi odpowiednie dokumenty... :!: :!: Moze w ten sposób prędzej rozwiazesz ten problem...

[ Dodano: 6 Sierpień 2010, 22:38 ]
Ps.A przeglądy tech.ten samochód miał robione tzn."klepany"DR... :?: :?: :mrgreen:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Sie 2010, 00:37

chyba może pomóc tylko jakiś miły gazownik

Mało jest takich miłych gazowników. Mi np. nie chciałoby by się brać odpowiedzialności za nieswoją instalację, nikt nie da gwarancji że nie wybuchniesz po wyjeździe od gazownika z dokumentami.
Jednak i takie sprawy da się załatwić, chociaż jak ktoś wyżej już o tym wspomniał, mało to nie kosztuje.
zywy
Początkujący

Miejscowość: Lubin

07 Sie 2010, 06:28

Butla STAKO wyprodukowana według tabliczki w 2004 roku.Czyli instalacja nie powinna być starsza.Do jakiegoś gazownika pojadę aby sprawdził mi tą instalacje,autkiem ma jeździć moja narzeczona( :lol: szkoda że nie teściowa nie było by problemu-proszę mamusiu kupiłem ci bombowy samochód :mrgreen: ).Potrzebuję namiar na miłego,najlepiej z Olsztyna, który dopiero po jej sprawdzeniu za mam nadzieję niewielką opłatą wystawi mi papier.
seba190780
Nowicjusz

07 Sie 2010, 09:33

seba190780 napisał(a):Butla STAKO

Jezeli chcesz ten temat załatwić do końca to mogę Ci podać namiary tel.do Słupska/dotyczy duplikatu na butlę/....

[ Dodano: 7 Sierpień 2010, 09:34 ]
Ps.Ale dopiero w poniedziałek bo mam to w pracy...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

07 Sie 2010, 10:21

Byłbym wdzięczny
seba190780
Nowicjusz

08 Sie 2010, 19:56

Musisz pogadać żeby sprawdził tą instalację od podszewki czy jest poprawnie zainstalowana i wtedy możesz jakimś argumentem poprosić o wystawienie papierka bo bez dogłębnego sprawdzenia nikt takiego czegoś nie wystawi.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

09 Sie 2010, 05:46

Właśnie w taki sposób chcę to załatwić.
seba190780
Nowicjusz

09 Sie 2010, 20:01

Podaję Ci namiary na STAKO-SLUPSK tel.59/8405114
Przed wykonaniem tel.musisz bardzo dokladnie spisać całe oznakowanie na butli bo będziesz musiał to podac...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP