Renault Clio 2002r 1,5 dci - problem z otwarciem maski

19 Sie 2008, 08:23

Witam,
mama problem z otwarciem maski. Kiedy pociągam klamke pod kierownicą slysze że linka pod maska pracuje jednak nie otwiera zamka. Czyli wykluczylem odczepienie sie czy urwanie linki przy klamce. Problem w tym ze jezeli odczepila sie lub urwala przy zamku to nie mam mozliwosci otwarcia jej. Nie moge nawet dolac plynu do spyskiwaczy wiec SPRAWA JEST PILNA!!! PROSZE O POMOC BO NIE MOGE NAWET DOLAĆ PLYNU DO SPRYSKIWACZY!!!

Prosze o informacje jak moge dostac sie do zamka (czy jest 1 czy 2) i jak to otworzyc zeby dostac sie pod maske bo wyrywac i potem malowac nie bardzo mi sie widzi

z gory dzieki za pomoc
tomek_
Nowicjusz

• 19 Sie 2008, 18:02

Na początek proponuje na dwie osoby, jedna pociąga za linkę a druga prubuje pociągnąć maskę, poruszać na boki, pokombinować. Jak nie to na kanał i albo od spodu dostać się przez komorę silnika albo spoiler ściągać.
    Dj
    Początkujący

Miejscowość: Wrocław

19 Sie 2008, 19:33

przedtem problemu niebylo z maska
    BMW baum mus wek
    eda
    Początkujący

Miejscowość: czechy

20 Sie 2008, 07:39

ja też radziłbym na dwie osoby, z tym że najpierw niech ta osoba przy masce lekko ją dociśnie, potem spróbuj normalnie otworzyć. Może się uda, choć sprawa nie wygląda dobrze :/
    emilian123
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odcinkowe pomiary prędkości
      Odcinkowe pomiary prędkości to technika pomiaru prędkości pojazdów, która polega na zastosowaniu specjalnych urządzeń pomiarowych umieszczonych na drodze w określonych miejscach (tzw. odcinkach). Urządzenia ...
      Mercedes C 63 AMG - nowe ekskluzywne wersje "Edition 507"
      Do rodziny modeli C 63 AMG dołączają ekskluzywne wersje "Edition 507" z jeszcze potężniejszym, 6,2-litrowym silnikiem AMG V8. Dodatkowe 37 kW (50 KM) winduje jego moc do 373 kW (507 KM) przy maksymalnym momencie obrotowym ...