Renault Clio II, Volkswagen Polo III po FL, Opel Corsa B

27 Mar 2019, 11:56

Moja Toyota Yaris ma się OK ale odradzano mi do niej instalację LPG dlatego przepisałem samochód na żonę, która nie jeździ dużo.

Powoli zbliżam się do momentu gdzie będę musiał kupić samochód pod jednoosobową działalność gospodarczą. Na ten moment nie dostanę leasingu ze względu na to, że firma będzie miała za krótki staż, dlatego chcę się przebujać kilka lat jednym z tych aut:

Renault Clio II
Volkswagen Polo III po FL
Opel Corsa B

Wolę dołożyć kilkaset złotych i kupić jeden z powyższych modeli w lepszym stanie.

Teraz pytania:

1. Które z tych aut będzie najlepszym wyborem pod montaż nowej instalacji LPG?
2. Który model nie zabije mnie jeżeli chodzi o koszty eksploatacyjne?
3. Który model nie będzie miał problemów z dostępnością części?

Jeździłem Renault Clio II i byłem zdziwiony jak dobrze mi się porusza tym pojazdem. Pozostałymi modelami nie jeździłem jako kierowca.

Dodam, że zależy mi na 5-drzwiowym pojeździe na wypadek gdyby ktoś chciał mi polecić Seicento :P. Będę też szukał egzemplarza z klimatyzacją.

Zależy mi na opinii odnośnie modelu a nie szukania konkretnego egzemplarza - to może trochę potrwać aby odnaleźć godną sztukę.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
PizzaDelivery
Nowicjusz

Auto: Nie mam

27 Mar 2019, 14:17

PizzaDelivery napisał(a):1. Które z tych aut będzie najlepszym wyborem pod montaż nowej instalacji LPG?
którekolwiek, w którym będzie zdrowy silnik
PizzaDelivery napisał(a):2. Który model nie zabije mnie jeżeli chodzi o koszty eksploatacyjne?
którykolwiek, który nie będzie gruzem
PizzaDelivery napisał(a):3. Który model nie będzie miał problemów z dostępnością części?
żaden
PizzaDelivery napisał(a):Zależy mi na opinii odnośnie modelu a nie szukania konkretnego egzemplarza - to może trochę potrwać aby odnaleźć godną sztukę.
powodzenia. Kupujesz auto za jedną - dwie pensje, do tego "elita" rynku w tym pułapie cenowym. Kup to, co znajdziesz w najlepszym stanie, bo tylko to się liczy. Technicznie praktycznie to samo
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...