01 Lut 2011, 16:47
tak ... of course ... VOLVO są tak bezpieczne, że same hamują polecam materiał filmowy -----> [link do Onet wygasł]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aNi17YLnZpg[/youtube]
a tak poważnie to Volvo jest równie bezpieczną marką jak Renault czy Saab, jednak wydaje mi się, że Volvo wymyśla (w dobrym tego słowa znaczeniu) najwięcej "bajerów" poprawiających bezpieczeństwo tj. np. całkiem niedawno jechałem bodajże S40 lub S60, które było wyposażone w system ostrzegania kierowcy przed samochodem jadącym w tzw. martwej strefie. wg. mnie super sprawa - drży wtedy kierownica i zapala się czerwona lampa w lusterku,
a co do Renault to są równie bezpieczne - są tak skonstruowane, że podczas wypadku rozpadną się jak domek z klocków ale za to uratują Ci życie. Niestety moja koleżanka miała bardzo poważny wypadek z Renault Megan II z 2005 roku (prawie czołowe ) zderzenie z Skodą Octavią prawdopodobnie z 2004 roku gdzie faktycznie gdy przyjechałem na miejsce zdarzenie widząc samochód koleżanki nie wierzyłem że przeżyła wypadek a ta po prostu siedziała w karetce i rozmawiała z lekarze - zero urazów wewnętrznych - kilka zadrapać i tyle . niestety gość z octavi wylądował w szpitalu z tego co wiem to na pewno żyje ale co mu się dokładnie stało nie wiem - wiem natomiast że octavia nie wyglądała najgorzej po wypadku - trochę potłuczona .
Ostatnio edytowany przez
adam-and1, 02 Lut 2011, 01:03, edytowano w sumie 1 raz
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae